От х:

Днес в x:

10 °C

Притискат социално слаба за 1600 лв. борч, тя се страхува от изгонване от общинско жилище

  Социално слаба жена се опасява от изгонване от общинско жилище в Хасково. Повод за притесненията на Антоанета Радева е дълг от над 1600 лева. По-голямата част от сумата е за стари сметки за ток заедно с лихвите за социалното ѝ жилище, представляващо стаята от около 27 кв. м. в блок на улица „Епископ Софроний“ 16 в областния град. За борча е образувано дело и е получила лист от съдия изпълнител за опис на имуществото ѝ.

  44-годишната жена е сирак и е израснала по домове. От 2012 година е настанена в стаята за социално слаби. Твърди, че тогава електричеството се отчитало общо за 5 стаи. По думите ѝ в началото всички си плащали изразходваното количество електрическа енергия, но през три от зимните месеци на 2016 и 2017 година се натрупали около 706 лева, които с лихвите набъбнали до 1600 лева. Антоанета отказва да плати сумата, защото е категорична, че тя не e изразходвала електричеството, тъй като в този период работела в София. По думите ѝ индивидуални електромери били монтирани в началото на тази година.

  Според съседa ѝ Васил Костов, настанен в една от общинските стаи,  преди години имало общ електромер за 3 жилища, но стаята на Антоанета се отчитала отделно. Той твърди, че преди съседката му се отоплявала с големи калорифери, което оправдава натрупания борч.

  Заради неплатената сметка за ток, Антоанета повече от 2 години живее без ток, в мизерни условия. Освен тази сметка, тя спешно трябва да плати и 65 лева за такса смет за последните три години. Заради натрупаните задължения, в навечерието на Великден Антоанета се опасява, че може да бъде изгонена от общинското жилище.

  От община Хасково увериха, че наемателката няма да бъде извадена, ако си плати парите за такса смет. Допълниха, че ще направят проверка относно изразходвания ток за претендирания от нея период.

  Антоанета заяви, че преди дни започнала нова работа, откъдето ще получава минимална заплата и е съгласна да плати налозите, но е категорична, че няма финансова възможност да погаси дълга към ЕВН. Дори и да бъде оставена в общинската стая, тя ще продължи да живее без ток в стаята, за която плаща 23 лева. Няма възможност да излезе на квартира, защото наемите са непосилни за нея.

  Анета Кутелова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (8)

  • 1
   Не
   нещо лично
   27 -1
   11:50, 25 апр 2019
   Не че нещо, но ако не живееш 3 месеца в социалното жилище общината има право да прекрати договора. Тази жена, разбирам че е социално слаба, но трябва да си плаща сметките като всички нас. Нищо лично, но не е по-специална. Нека да и помогнат с работа, но не и да си мисли, че тя не трябва да плаща
   • Ю
    Ю
    2 -2
    12:06, 25 апр 2019
    Благодарим ви за съдействието по темата.
  • 2
   Ни
   Никодимчо
   2 0
   18:18, 25 апр 2019
   Къде пише на изпълнителния лист 1600лв.? Заедно с лихви и такси сумата е под 900лв.
  • 3
   Я
   Я
   3 -1
   18:43, 25 апр 2019
   Да и намерят работа и вс. е нормално
   • Си
    Симона
    0 -1
    13:15, 28 апр 2019
    Тя работи но не е длъжна да плаща на другите сметката.Мога да коментирам защото я познавам лично
  • 4
   Ро
   робин худ
   2 0
   00:15, 26 апр 2019
   ами ако номера с калорифера е истина? Какво правим?Пак ли шмекерии и после-не мога да платя,но не мога и да излезна на своб.наем.Айде деее.И аз изгорях като поръчител на 100лв. и ми запорираха и заплатата.Минимална.Платих си като поп 800лв.,които не съм взел.Цяла година работих без почивен ден,няма събота ни неделя.С какво е по-специална г-жата от мен?Че е научила номерата ли,и реванетоо по медиите.Срамота
  • 5
   Ро
   робин худ
   0 0
   00:18, 26 апр 2019
   и къде ги вида бе госпожа тези 1600лв? В заглавието ли
  • 6
   Aj
   Ajax
   3 0
   05:59, 26 апр 2019
   Да си плаща тока магалката или вънка!На 23 лева наем,такса смет не платила,наблъскала тока и реве щото на орките им е по лесно така.Ние нормалните хора ток не плащаме ли?

  Хороскоп за 27.01.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Уверени в правотата на мислите си, ще поставите условие пред онези, с които работите за конкретни изпълнения и обвързаности, които ще променят резултатите ви, но в положителна посока. По този начин ще продължите спокойно напред, със защитени интереси и добре свършена работа.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днешните ви ангажименти ще ви срещнат с нови и интересни хора. Ако дейността, с която се занимавате е в сферата на услугите, изгледите за успех нарастват значително. Трудно ви е да откажете помощ на ваш близък, колкото и да сте затрупани с работа. Успявате да постигнете желаното при преговори, които отдавна водите.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Трудностите ви не са непреодолими, но ще ги решите по-леко, ако потърсите съдействие. Вървите в правилната насока, нужно е още време и търпение. Станете по-дружелюбни към онези, които ви помагат и ви се възхищават. Не си давате сметка, че без тяхната енергия не бихте стигнали до там, където сте.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Имате енергия, но не пренебрегвайте прекалената си натовареност. Работата ще ви погълне и това няма да се хареса особено на интимният ви партньор. Изяснете чувствата си, споделяйте повече време заедно. Финансова договореност ще повиши доходите ви.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Сблъсквайки се с професионални и финансови проблеми, ще търсите начини за решаването им. Затрудненията ще ви мотивират да се мобилизирате и в тази връзка ще покажете не проявени до сега достойнствата на характера си. Избягвайте конфликтите, за да не разпилеете енергията си напразно.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Неразрешени служебни въпроси ще ви подтикнат да изразите по-ясно позицията си и да приключите с тях. Аргументирано ще защитите идеята си за промяна в организацията на работното място или общият ви бизнес. Не пренебрегвайте мнението на колегите си и не се дистанцирайте, за да вървят по-гладко нещата ви.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Работата ще ви спори и ще ви носи удоволствие. С пораснали финансови възможности ще се погрижите и за развлеченията на близките си. Имате добър тонус, но нещо дълбоко в душата ви кара да тъгувате. Бъдете искрени пред себе си и дайте предимство на скритите си желания. Удовлетворявайки ги ще се почувствате щастливи.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Емоционални пристрастия ще ви тласнат към човек, който меко казано не ви заслужава. Не позволявайте на чувствата да замъглят разума ви и бъдете прагматични. Имайки адекватно поведение към случващото се наоколо, ще получите предимство в предстоящи събития. Ако от вас се очаква отговор – на бързайте, помислете.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Делата, които сте планирали да се осъществят бързо, ще се забавят не по ваша вина. Оставете настрана вълненията на колега, който се опитва да ви натоварва с проблемите си. Едва ли можете да му помогнете, а и по-скоро той ще ви попречи да свършите част от своите намерения.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Текущи проблеми ще ви поставят в условия да избирате една или друга възможност за решаването им. Пряката ви заетост също ще ви ангажира и по-малко време ще ви остава за личен живот. Доверете се на хората край себе си и не търсете причини да разваляте вече договорени условия.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Проявената инициатива днес ще даде резултати, очакват ви ползотворни срещи и постигане на договорености. Доказване на професионални качества и други придобивки. Развитията в личния ви живот ще продължат и занапред, въпреки, че някои от вас не мислят така. Не са изключени здравословни неразположения, вземете мерки.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Дългоочаквано събитие ще ви донесе много настроение и радостни вълнения. Възползвайте се от благоприятната обстановка, притесненията ви ще отпаднат и ще покажете най-доброто. В личен план ще си задавате много въпроси, за цената на успеха, за любовта и други не по-малко важни неща за вас.
  27 яну 2020
  Последни новини