От х:

Днес в x:

Притискат социално слаба за 1600 лв. борч, тя се страхува от изгонване от общинско жилище

    Социално слаба жена се опасява от изгонване от общинско жилище в Хасково. Повод за притесненията на Антоанета Радева е дълг от над 1600 лева. По-голямата част от сумата е за стари сметки за ток заедно с лихвите за социалното ѝ жилище, представляващо стаята от около 27 кв. м. в блок на улица „Епископ Софроний“ 16 в областния град. За борча е образувано дело и е получила лист от съдия изпълнител за опис на имуществото ѝ.

    44-годишната жена е сирак и е израснала по домове. От 2012 година е настанена в стаята за социално слаби. Твърди, че тогава електричеството се отчитало общо за 5 стаи. По думите ѝ в началото всички си плащали изразходваното количество електрическа енергия, но през три от зимните месеци на 2016 и 2017 година се натрупали около 706 лева, които с лихвите набъбнали до 1600 лева. Антоанета отказва да плати сумата, защото е категорична, че тя не e изразходвала електричеството, тъй като в този период работела в София. По думите ѝ индивидуални електромери били монтирани в началото на тази година.

    Според съседa ѝ Васил Костов, настанен в една от общинските стаи,  преди години имало общ електромер за 3 жилища, но стаята на Антоанета се отчитала отделно. Той твърди, че преди съседката му се отоплявала с големи калорифери, което оправдава натрупания борч.

    Заради неплатената сметка за ток, Антоанета повече от 2 години живее без ток, в мизерни условия. Освен тази сметка, тя спешно трябва да плати и 65 лева за такса смет за последните три години. Заради натрупаните задължения, в навечерието на Великден Антоанета се опасява, че може да бъде изгонена от общинското жилище.

    От община Хасково увериха, че наемателката няма да бъде извадена, ако си плати парите за такса смет. Допълниха, че ще направят проверка относно изразходвания ток за претендирания от нея период.

    Антоанета заяви, че преди дни започнала нова работа, откъдето ще получава минимална заплата и е съгласна да плати налозите, но е категорична, че няма финансова възможност да погаси дълга към ЕВН. Дори и да бъде оставена в общинската стая, тя ще продължи да живее без ток в стаята, за която плаща 23 лева. Няма възможност да излезе на квартира, защото наемите са непосилни за нея.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (8)

    • 1
      Не
      нещо лично
      27 -1
      11:50, 25 апр 2019
      Не че нещо, но ако не живееш 3 месеца в социалното жилище общината има право да прекрати договора. Тази жена, разбирам че е социално слаба, но трябва да си плаща сметките като всички нас. Нищо лично, но не е по-специална. Нека да и помогнат с работа, но не и да си мисли, че тя не трябва да плаща
      • Ю
        Ю
        2 -2
        12:06, 25 апр 2019
        Благодарим ви за съдействието по темата.
    • 2
      Ни
      Никодимчо
      2 0
      18:18, 25 апр 2019
      Къде пише на изпълнителния лист 1600лв.? Заедно с лихви и такси сумата е под 900лв.
    • 3
      Я
      Я
      3 -1
      18:43, 25 апр 2019
      Да и намерят работа и вс. е нормално
      • Си
        Симона
        0 -1
        13:15, 28 апр 2019
        Тя работи но не е длъжна да плаща на другите сметката.Мога да коментирам защото я познавам лично
    • 4
      Ро
      робин худ
      2 0
      00:15, 26 апр 2019
      ами ако номера с калорифера е истина? Какво правим?Пак ли шмекерии и после-не мога да платя,но не мога и да излезна на своб.наем.Айде деее.И аз изгорях като поръчител на 100лв. и ми запорираха и заплатата.Минимална.Платих си като поп 800лв.,които не съм взел.Цяла година работих без почивен ден,няма събота ни неделя.С какво е по-специална г-жата от мен?Че е научила номерата ли,и реванетоо по медиите.Срамота
    • 5
      Ро
      робин худ
      0 0
      00:18, 26 апр 2019
      и къде ги вида бе госпожа тези 1600лв? В заглавието ли
    • 6
      Aj
      Ajax
      3 0
      05:59, 26 апр 2019
      Да си плаща тока магалката или вънка!На 23 лева наем,такса смет не платила,наблъскала тока и реве щото на орките им е по лесно така.Ние нормалните хора ток не плащаме ли?
    Последни новини