От х:

Днес в x:

По-малки присъди за общинската служителка и адвоката за измама с жилище

Намалени са присъдите на бившата служителка в Община Хасково Галина Савова и адвокат Динко Стоев за измама с общинско жилище. Това стана с решение на Окръжен съд – Хасково, който се явява втора инстанция по делото, съобщиха от Темида.

Припомняме, че те бяха признати за виновни с решение на Районен съд – Хасково. Първоначално Галина Савова получи наказание от 3 години и 6 месеца затвор, което вече е намалено на 3 години условно с изпитателен срок от 4 години. Динко Стоев първоначално получи условна присъда от 2 години и 6 месеца с изпитателен срок от 4 години, която вече е намалена на 2 години условно с изпитателен срок от 3 години.

Двамата са признати за виновни от съда, че в периода от април 2018 година до юли 2018 година са заблудили трима души, че ще им бъде прехвърлен апартамент, собственост на Община Хасково, чрез сключване на договор за покупко-продажба. Така им е причинена имотна вреда в размер на 23 100 лева.

Савова и Стоев са осъдени също така да заплатят на потърпевшите обезщетение за причинените им имуществени вреди от деянието в размер на 23 100 лева.

Решението на Окръжен съд – Хасково е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини