От х:

Днес в x:

14 °C

Право на отговор: Консулов за апартаментите в София

Бившият заместник-кмет на Хасково изпрати становището си по повод закупените апартаменти в София от него и съпругата му. Информацията за покупко-продажбите беше изнесена преди дни в сайта "Бивол", на който се позова и Haskovo,net. Според изданието Консулов и съпругата му, които са близки на Делян Добрев, са се сдобили с имоти в „Манастирски ливади“ на изгодни цени - между 288 и 315 евро за кв. м. Той е категоричен, че изнесената в "Бивол" информация не отговаря на истината. Уточнява, че на 29 септември 2016 г. заедно с жена си закупили отстъпено право на строеж и изнесените в статията цени се отнасят за това отстъпено право на строеж, а не за крайната цена на придобиване на имотите. След това е сключен договор за строителство, в който са посочени срокове и етапност на плащанията, след завършване на определените фази.

Консулов уточнява, че закупените апартаменти са маломерни, като чистата жилищна площ на единия е 61 кв. м., а на другия - 48 кв. м. Според него сградата не е "луксозна" и дори към днешна дата няма изграден асфалтов път до нея. Общата договорена през 2016 г. и изплатена по банков път цена е 650 евро за кв. м., а не написаната 288-315 евро за кв. м. Заплатената цена е в пъти над „данъчната оценка“ на имотите, съгласно посоченото в нотариалните актове. Цената "на зелено" е пазарна за 2016 г. за квартал "Манастирски ливади", пише екс кметът.

"Средствата за покупка на отстъпеното право на строеж са от спестявания и са налични още преди постъпването ми на работа в община Хасково (видно от попълнената от мен Декларация за имущество и интереси при постъпване на длъжност). Средствата за строителството са платени по банков път, разсрочено през период от две години. Фирмата, от която са закупени имотите никога не е развивала дейност в община Хасково, не е участвала в обществени поръчки и не е извършвала строителство. Закупените от нас имоти са още наша собственост и не са продадени „на двойна цена и бърза печалба“., обяснява още Евгени Консулов.

Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (20)

 • 1
  Ян
  Янко Митев
  74 -10
  19:11, 9 апр 2019
  А защо не сте показали декларацията в която са вписани спестяванията?
 • 2
  21
  21st
  47 -13
  19:22, 9 апр 2019
  Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
 • 3
  Ма
  МАНГО
  83 -9
  19:23, 9 апр 2019
  Г-н Добрев защо тогава подава оставка, като всичко е О.К.?
 • 4
  Ма
  мастикаджия
  47 -14
  19:25, 9 апр 2019
  Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
 • 5
  Ху
  Хулиган
  69 -13
  19:34, 9 апр 2019
  И тоя икономисвал от банички! Голям глад е карал специалиста зализан! От кой ли прайд е?
 • 6
  Г-
  Г-н Михайлов
  86 -11
  19:53, 9 апр 2019
  Абе Мискинин,я ми покажи един в България успял да спести от лични доходи от 30г. насам! Как само вие мръсните и мазни политици успявате да спестите,а обикновенният човек работи в чужбина,идва,тегли и кредит и така си купува жилище!! За разстрел сте всичките,без значение дали Партията ви е червена,жълта,синя или зелена!!
 • 7
  Аб
  абжж
  59 -9
  20:18, 9 апр 2019
  Само един въпрос.Що изчезна от зам кметското място като свършиха парите за саниране
 • 8
  Мо
  Монти Бенкс
  58 -10
  20:22, 9 апр 2019
  Ебах ти и гьон-суратите са тва герберастите. И това са мнозинството което печели изборите. Боже, Боже прати потоп да отмие това грешно племе и очисти това парче хубава земя за да се насели с достойни твои творения - ЧОВЕЦИ.
 • 9
  Г-
  Г-н Михайлов
  6 -22
  20:24, 9 апр 2019
  Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
 • 10
  Ке
  Кенанския Маймун
  42 -6
  20:31, 9 апр 2019
  Хем сме млади , Хем крадливи
  Ний Герберасти сме "шавливи" :))
  ....
  Шавливи като млада ромлянка , "палеща кюмбето" :))
 • 11
  Св
  Сврака от Герп
  26 -8
  21:11, 9 апр 2019
  Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
 • 12
  Ан
  Анонимен съгражданин
  55 -11
  22:17, 9 апр 2019
  Според Консулов, Биволъ публикувал неверни данни--що за глупост и наглост. Биволъ никога не публикува факти, без доказателства. Делян днес дори не погледна хората около себе си , след разговора с Борисов и съответно подадената оставка / беше като наакан /--да не говорим за щетите нанесени в Община Хасково и градът като цяло ,че и региона-----тепърва ще отговаряте пред Темида !
 • 13
  Ке
  кенанския лъв
  28 -7
  22:20, 9 апр 2019
  Че какво освен компромати може да се очаква от внуците на активните борци от бай-тошово време! Сега тия пребоядисани червени отрочета, електорат на гербаджиите, освен че си правят харикири a и забиват нож на Бойко в гърба. Не им берете кахъра на тези плужеци утре ще са с тия които са на власт!
 • 14
  Ис
  Искрен
  22 -50
  22:41, 9 апр 2019
  Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • Ha
   Haha
   16 -3
   10:55, 10 апр 2019
   Ти гаджето му ли си?
  • Ха
   Хасковлия
   3 -3
   17:23, 10 апр 2019
   Тоя ли е от достойните, честни и човечните. Точно покрай ремонтите на детските градини и училища се видя, че никаква работа не върши. Колко от обектите бяха забавени знаеш ли? Само да те светна например за детска градина "Весели очички" - цяло лято се моткаха строителите, а като наближи крайния срок взеха да реват, че нямало да им стигне времето. И накрая даже неустойка не плащаха за голямото забавяне и неудобство което причиниха на децата ни. Защо ли? аи фирмата беше на гербаджия....
 • 15
  Пи
  писна ни
  44 -10
  22:57, 9 апр 2019
  абе хора, тя цялата им фамилия е отврат...
 • 16
  Um
  Umcho
  29 -6
  06:56, 10 апр 2019
  Още един набутан с цената.Живи да ги ожалиш политиците.Ах завалъ....
 • 17
  Ха
  Хасковлия
  42 -8
  09:03, 10 апр 2019
  Видяхте ли защо няма пари за Общината,след като Беливанов се дистанцира от тези бандити?!
  И после плюят срещу почтения човек,но и голяма част от гражданите са неосъзнати...
 • 18
  Бу
  буден гражданин
  10 -19
  13:06, 10 апр 2019
  Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук

Хороскоп за 28.03.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Разумни и прагматични, ще се справите с всяко предизвикателство, независимо от цената. Не позволявайте на финансовите затруднения да ограничават мисленето ви. Проблемите в семейството решавайте спокойно, като говорите и насърчавате останалите също да го правят. Бъдете открити и по-често се вслушвайте в думите им.
28 мар 2020

Хороскоп за Телец

Телец
С практичен подход ще отдавате предпочитание на онези хора и ситуации, от които бихте имали полза за момента. Ще усвоявате новостите в движение, без това да се отразява на темпото ви. По такъв начин ще поддържате информираността си и ще бъдете конкурентно способни във всеки един момент.
28 мар 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Отнасяйте се с повишено внимание към дребните неща около себе си, за да избегнете конфликтна ситуация. Имате шанс да направите добър избор от многото предложения, които ще получите, ако проявите повече далновидност. Не се колебайте да споделите вълненията си с хората, на които можете да разчитате.
28 мар 2020

Хороскоп за Рак

Рак
За домошари като вас, скъпи Раци този ден предлага неизброими възможности. Можете да се развихрите на не едно място и да свършите много полезна работа. Кулинарните ви способности ще бъдат достойно оценени. Държите всичко да е изрядно и правите всичко, за да е така.
28 мар 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Активни и уверени в себе си ще откриете нещото, което сте търсили дълго. Може би там е бъдещето ви. Отношенията с хората от обкръжението ви ще са отлични, което допълнително ще ви подтиква към действия. Ще ви вълнуват успехите на другите, а това ви прави по-добри и толерантни.
28 мар 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Ще бъдете в добро настроение и ще се радвате на взаимни чувства с близките ви. Добри вести ще ви донесат хора от далече. Запазете търпението си и не изпреварвайте събитията. Скоро ще имате причини да сте по-забързани, ще ви притиснат срокове и по-високи обороти. Починете си.
28 мар 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Съветът към онези, за които бизнеса е приоритет е да не рискуват излишно днес. Заложете на сигурните пътища и не оставяйте на случайността да определя хода на решенията ви. Като цяло ще се чувствате в добро здраве и с предпоставки за пълноценна изява на способностите ви.
28 мар 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
От действията ви днес ще зависи дали ще изживеете деня си спокойно или в напрегнато очакване. Някои ще предприемат пътуване, с което ще се опитат да уредят личните си дела. Избягвайте споровете, дори да става дума за дребни неща. Рискувате да си развалите настроението и да получите главоболие.
28 мар 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Рискът, който предприемат мнозина от вас е съвсем оправдан. Оставете времето да докаже правотата ви и бъдете уверени в успеха си. Доверието, което оказвате на познат човек е точно на място и няма основания за притеснение.
28 мар 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Промени в плановете ви за днес ви карат да търсите алтернативи, които са максимално приемливи. Това може да се окаже трудоемка задача, но вие сте упорити и не се отказвате толкова лесно. Не пренебрегвайте усилията на човек от обкръжението ви да направи нещо за вас. Ще научите нещо приятно, свързано с обекта на вашите чувства.
28 мар 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес събирате информация относно работата си, която ще ви бъде полезна за в бъдеще. Оставете настрана въпроси, които касаят лично околните, те само могат да ви отдалечат от целите ви. Привлечени сте от интригуваща личност, за която отделяте голяма част от времето си напоследък. Възможно е това увлечение да прерасне в дълбока сърдечна връзка.
28 мар 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ако ви липсват внимание и грижи, не бързайте да се засягате. Помислете къде имате пропуски, защото е сигурно, че не сте изрядни. Дайте си сметка за собствените си постъпки и променете отношението си към онези, които неоснователно сте наранили. Духовни прозрения ще ви подтикнат към промени.
28 мар 2020
Последни новини