От х:

Днес в x:

14 °C

Кметът на Божурище уредил баща си с евтина земеделска земя

Очаква се днес прокуратурата да повдигне обвинение на кмета на Божурище, съобщава Нова телевизия.

Припомняме, вчера Георги Димов, негова заместничка и секретарката на общината бяха задържани заради продажбата на земи на многократно по-ниски от пазарните цени.

Става дума за четири земеделски терена от по 20 дка, които са оценени на 1,68 лв/кв. м. Те са спечелени от различни фирми, като се оказва, че едната от тях е свързана с бащата на кмета. Седалището й е във Велико Търново и се занимава с дърводобив.

По думи на бившия председател на Общинския съвет Георги Димитров нито една от фирмите, които са спечелили търговете, не е била от Божурище.

Според него е съмнително, че за привлекателните имоти на ниски цени се явяват само пет участници. Второто странно нещо е как в един ден всички плащат, всички изповядват сделките, в един ден всичките се появяват да си впишат сделките, коментира още той.

Димитров подчерта, че във времето всички спечелили са имали взаимоотношения с общината.

От своя страна бизнесменът от Божурище Асен Гагов посочи, че обявата престояла на сайта на общината само 20 минути вместо законно установения срок от 10 дни.

"Търгът беше видим на сайта на общината на 7-ми, в 12.40 часа. До 13 часа можеше да се закупят документи", разказа той, подчертавайки, че общината е в обедна почивка от 12.00 до 13.00 ч. - т.е. е абсолютно невъзможно да бъдат подадени документи.

Адвокатът Марин Пандов, който защитава интереса на недопуснатите до търга, обясни, че по случая не може да се направи много, защото кметът вече се е разпоредил с имотите. Той е категоричен, че градоначалникът е пренебрегнал закона с разпореждането на имотите.

Бившият общински съветник Йордан Иванчев пък съобщи, че въпросните имоти са били прехвърлени от Министерството на отбраната. Преди този търг се провел и такъв за общинска аптека, като тогава отново се разразил скандал и се наложило той да се проведе повторно.

Източник: http://nova.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Дя
    Дядо йоцо
    0 0
    11:38, 29 май 2019
    Гербаджииса държава и управия --крадец до крадеца разбойник до разбойника
Последни новини