От х:

Днес в x:

8 °C

Жена получи 6 години затвор за имотни измами за половин милион

Жена е осъдена на 6 години затвор за измами при сделки със земеделски земи от състав на Районния съд в Свиленград, съобщиха от прокуратурата.

За две години - от декември 2015 г. до декември 2017 г., 49-годишната с инициали Л.Б. успяла да измъкне над половин милион от съпрузи земеделски производители. Тя ги заблуждавала, че като брокер на недвижими имоти и в частност на земеделски земи, подготвя сключването на сделки за закупуване от тях и за тяхна сметка, на земеделски земи в землището на село Маточина, община Свиленград.

Подсъдимата е била призната за виновна в причиняването на имотна вреда в размер на 506 914 лева. Парите били получени по нейни банкови сметки при 157 парични превода и при две плащания на ръка.

В продължение на близо две години Л.Б. обещавала, че ще финализират сделките и уточнят всичко с купувачите, но това не се е случило.

Районен съд - Свиленград е наложил на Л.Б. наказание от 6 години "лишаване от свобода" при първоначален "строг" режим. Делото е гледано по реда на съкратеното съдебно следствие, като обвиняемата е признала фактите и обстоятелствата от обвинителния акт. Така присъдата е била редуцирана по закон с една трета. Тя подлежи на протест и обжалване пред Окръжен съд - Хасково.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини