От х:

Днес в x:

11 °C

Общината отново ще инспектира барбекюто на Пламен Георгиев

Eксперти от Район „Слатина” в София отново ще посетят жилището на шефа на антикорупционната комисия Пламен Георгиев, за да инспектират навесите на терасите в имота.

Това стана ясно от интервю с кмета на Район "Слатина" Наталия Стоянова пред bTV.

При предходната проверка районното кметство излезе със заключение, че пристройките трябва да бъдат съборени. Актът обаче беше обезсилен от директора на "Общински строителен контрол" арх. Влади Калинов - решението, което доведе до оставката на самия Калинов.

Днес кметицата Наталия Стоянова призна, че заповедта на Калинов е била неочаквана и си я обяснява с „грешен прочит на закона”: „Оставката е личен акт, за нея обяснение би могъл да даде този, който я е подал. Нас ни интересува преписката да бъде доведена до своя законен край”.

По думите ѝ в случая няма как да се говори за допустимост на постройките на покрива, тъй като покривите са с около метър над допустимата кота. тя казва, че не е имало натиск при проверката. „Не е имало нещо по-особено, това е незаконен строеж – такива има навсякъде в страната”, заяви кметът. По думите ѝ собственикът е оказвал пълно съдействие.

Новата проверка ще включва анализ на вече събраните документи и вероятно допълнителна инспекция, тъй като, например, е възможно собственикът сам да е съборил навесите, обясни Стоянова.

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ра
    Рачко пръдлето
    1 0
    17:15, 27 юни 2019
    Общината щяла да инспектира терасата на ПАЦО и каквот това Аме те с Фанд ъкова са в една партия тоест ПЪРДЯТ в едно ГЪРНЕ
Последни новини