От х:

Днес в x:

10 °C

Районен съд - Хасково с нова информационна система за управление на дела

  Районен съд – Хасково ще работи с нова единна информационна система на съдилищата за управление на делата. Работата с нея демонстрира днес председателят на институцията съдия Пламен Георгиев пред съдии и съдебни служители.

  Предстои информационната система да бъде внедрена и в останалите съдилища от съдебния район на Хасковския окръжен съд, обясни съдия Георгиев. Той уточни, че това трябва да се случи по график през следващите дни и седмици.

  От утре новата система официално ще замени действащата до момента централизирана система (ЦСРД). Разпределението на делата също ще става по новата програма.

  Системата се внедрява в изпълнение на проект „Създаване на модел за оптимизация на съдебната карта на българските съдилища и прокуратури и разработване на Единна информационна система на съдилищата. Проектът се финансира от Оперативна програма „Добро управление“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

  Проектът е с национално значение и е насочен към подобряване на качеството, независимостта и ефективността на съдебната система, казаха от Районен съд - Хасково. Цели се развитие на електронното правосъдие, централизирано съхранение на дела в електронен формат, опростен и удобен за потребителите интерфейс, достъп до системата чрез валиден електронен подпис.

  Сред очакваните цели са още улеснен достъп до обществена информация, прозрачност – осигурява възможност за следене на движението на преписки (дела) в реално време, еднократно събиране на данни, уеднаквява структурата и съдържанието на въведената информация по делата. Системата предоставя заявяване на услуга от отдалечено място чрез електронен подпис, без да е необходимо да се разходва време и средства за подаване на заявление на място.

  „Тоест вече в съдилищата по идентичен начин ще се въвежда минимално необходима информация“, каза съдия Георгиев.

  Районен съд – Хасково е сред първите в страната, в който реално ще заработи новата система, като изключим пилотните съдилища.

  Анета Кутелова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (3)

  • 1
   Ev
   EVN
   3 0
   19:20, 6 авг 2020
   Това е съд с много високо напрежение!Всичко в него трябва да е електронно и иновативно!Пламен се опитва да сбъдне една мечта,която започна в далечната 2008 година!Дерзай Пламене!Дерзай!Трябва обаче да си наясно,че на първо място са човешките отношения и ценности,а едва след тях идват новите технологии!
   • Хо
    ХОС
    1 0
    23:00, 6 авг 2020
    Че момчето си е много наясно с ценностите. Не е ясно за някои други обаче, като съдията със сандалите на снимката. И двамата с подкупа
  • 2
   Най-честото съобщение по новата
   информационна система на Съда
   .....
   Иначе имаше заварки - двама съдии получили подкупи по едно и също дело :))

  Хороскоп за 28.11.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Вълнуват ви предимно семейни въпроси днес, а работата ви е възможно да остане на заден план. Не срещате сериозни затруднения, но за много въпроси ще ви се наложи да изчакате по-благоприятен момент. Просто периодът е неподходящ за активни действия от ваша страна. Не се притеснявайте да говорите открито да чувствата си с близките си хора, те ще ви разберат.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Вземете под внимание очакванията на близките си и работете за тяхното осъществяване. Така ще запазите мира в къщи и ще ви остане време за другите, не по-малко важни задачи днес. С интелигентното си присъствие печелите популярност и налагате идеи, чийто перспектива предстоят.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще намерите елегантно решение на въпрос, който ви притеснява и без да се губите в догадки, ще пристъпите към изпълнението му. Ще се ползвате с доверието на онези, които ви интересуват и чието мнение е важно за успеха ви. Носители сте на новото и много хора ще се съобразяват с вас.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Преминавате успешно през всички трудности, с които ви сблъсква днешният ден. Малко неща са в състояние да ви откажат от целите ви, преследвате ги твърдо и неотменно. Проявете обаче повече постоянство относно въпрос, който косвено ви засяга. Скоро ще оцените предимствата от подобно поведение. Предстои ви среща с човек, когото не сте виждали отдавна.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Най-сетне имате възможност да си отдъхнете. Резултатите от упоритата ви работа и проявеното постоянство ще надхвърлят очакванията ви. Цената на успеха ви е натрупалата се умора. Отдайте се на заслужена почивка. Отделете повече време на семейството си и любимите си занимания.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Време е да загърбите лошото настроение. Не се измъчвайте от черни мисли, а влезнете в откровен диалог, с човек, с когото имате нужда да се изясните. В служебен план не допускайте да ви припишат чужди пропуски. Нека поведението ви в семейството бъде изпълнено с уважение към по-възрастните. Чувствате се все по-добре.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Различни становища по общ въпрос ще ви накарат да заемете по-твърди позиции в защита на интересите си. Покажете се подготвени и с добро отношение към околните, това ще натежи везните във ваша полза. Ще възстановите силите си след здравословните си неразположения и няма да ви липсва енергия за всичко, което желаете.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Прекомерната сдържаност в отношения с желан от вас човек едва ли е верния път към сърцето му, за това опитайте да проявите инициативност и е много вероятно скоро да постигнете успех. Ще се изненадате от лекотата, с която успявате да въдворите ред у дома. Авторитетна намеса в подходящ момент ще ви донесе голямо предимство за в бъдеще, а и ще ви накара да се почувствате много добре.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще избегнете изненадите и нежеланите ситуации, стига да сте внимателни и да се съобразявате с обективните условия. При работа с остри предмети и огнеопасни материали, вземете мерки. Роднините ви ще се радват, ако споделяте повече от времето си с тях. Обмена на мисли и енергия по между ви са важни, не ги пренебрегвайте.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Денят ще ви стигне за да свършите всичко, което предвиждате. Имате и свободата, и волята и желанието, проявете повече активност. Не пренебрегвайте хората, които са ви помагали да постигнете успеха си, отдайте им дължимото. Простете грешките на близък човек и продължете напред.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Използвайте деня, за да го прекарате сред близките си хора. Нуждаете се осезателно от почивка и разтоварване. Опитайте се да туширате в зародиш евентуален финансов проблем.
  28 ное 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Намирате много сподвижници днес, така че няма да сте сами в начинанията си. Откривате нещо полезно, което ще ползвате и за в бъдеще. Ваш близък е на път да постъпи по неразумен начин в личен план, опитайте се да му въздействате. Бъдете по-внимателни в сърдечните си взаимоотношения.
  28 ное 2020
  Последни новини