От х:

Днес в x:

Медали за шампиони по борба в Международния ден на ромите

    Шампиони по борба и спортни деятели бяха отличени в Международния ден на ромите - 8 април. Медали и грамоти 20 възпитаници на симеоновградския спортен клуб по борба "Вълко Костов" с президент и треньор Росен Бонев. Изявените бивши и настоящи състезатели са от малцинствата, които са гръбнака на местния клуб, обясни наставникът.

    Сред отличените бяха петкратната републиканска шампионка Бистра Светославова, която е определена за една от най-добрите боркини от ромски произход в България, Клаудия Колева, Жулиета Панкова, Даяна Иванова, Благой Иванов и Таня Иванова - двукратна медалистка от Републикански първенства и шампионка на състезанията на малките селища и на плажна борба.

    Някои от състезателите вече са ученици в Спортното училище "Стефан Караджа" в Хасково. Разходите им за нощувки в областния град са поети от журналистката Христина Белчева, на която треньорът Росен Бонев благодари за жеста.

    Отличията бяха връчени на тържество, организирано по идея на спортния клуб по борба "Вълко Костов", съвместно с община Симеоновград и местното читалище "Интеграция" с председател Илия Пашов, който също получи грамота за принос в развитието на спорта.

    В честването с изпълнения участваха два състава от културната институция - танцовите групи "Искра" и Пламък". За церемонията пред читалище "Развитие" се събраха десетки роми.

    Междувременно стана ясни, че треньорът Росен Бонев е удостоен със звание "Почетен гражданин" на Тополовград, където също води подготовката по борба в тамошния клуб. Призът е за съществен принос в развитието на спорта в града. От 20 години Бонев е в ръководството на Българската асоциация за спорт от малките селища. Церемонията по награждаването ще бъде на 23 май 2019 година, когато е и празника на Тополовград. Решението за това е взето от Общинския съвет по предложение на кмета Божин Божинов.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Не
      Нетко
      4 -1
      09:06, 9 апр 2019
      пускаите газа да ги топим
    Последни новини