От х:

Днес в x:

9 °C

Хасковлийка мина границата с Турция с резервоар, пълен с препарат за наторяване

Изображение 1 от 2

  Хасковлийка пробва да финтира властите и да мине границата незаконно с препарат за наторяване, като напълни с него бензиновия резервоар на колата си, съобщиха от Митниците.

  Автомобилът с контрабандната пратка се движела на газ, когато пристигнала на платното за входящи автомобили на ГКПП Капитан Андреево. При проверката се оказало, че бензиновият резервоар е зареден с 56 литра кафява течност с нехарактерна миризма на гориво. Пред митническите власти шофьорката обяснила, че препаратът е тор и е напазаруван в Турция.

  Още един подобен случай е засечен при проверка на лек автомобил, но този път управляван от македонски гражданин.

  Митническите служители открили 29 бутилки от 1 литър и пакети с общо 1.2 кг препарати за растителна защита. Те били извадени при проверката от фабрични кухини на автомобила и в личния багаж на шофьора.

  Контрабандните препарати за растителна защита са задържани и предадени с протокол на дежурния служител на Българската агенция по безопасност на храните. На нарушителите са съставени актове по Закона за митниците.

  Само за десет дни през месец март митническите служители са задържали 180 литра и 25 килограма препарати за растителна защита, които не отговарят на изискванията за внос. Една част от препаратите за растителна защита са иззети с разписки при проверки на преминаващи пътници през ГКПП Капитан Андреево, а друга част са задържани при опит да бъдат пренесени без знанието и разрешението на митническите органи, за което на нарушителите са съставени актове и са образувани административнонаказателни производства.

  Обикновено с активирането на земеделските производители по това време на годината, опитите за незаконно пренасяне на контрабандни стоки, свързани с работата на полето се увеличават. Вносът от Турция на препаратите за торене и растителна защита по нелегален път е разпространен от една страна заради пъти по-ниските цени в южната ни съседка на тези продукти, а от друга страна вносът е на продукти със съдържание на суровини, които според Европейските директиви са забранени в страните членки, както за производство, така и за използване.

   Haskovo.net

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (2)

  • 1
   Ма
   Малевеца
   34 -5
   13:46, 29 мар 2019
   В Булгаристан тези препарати са под други имена и на тройни цени! Затова си ги купуват в Турция! Тук мафията не ги допуска, криейки интересите си зад някакви забрани и пр.!!! Ама турските били отровни и не знам си какво... А тия тука са шекер ли?
  • 2
   Го
   Гост1
   8 -4
   16:18, 29 мар 2019
   Малевеца е най-умния !?

  Още новини

  Хороскоп за 27.01.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Уверени в правотата на мислите си, ще поставите условие пред онези, с които работите за конкретни изпълнения и обвързаности, които ще променят резултатите ви, но в положителна посока. По този начин ще продължите спокойно напред, със защитени интереси и добре свършена работа.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днешните ви ангажименти ще ви срещнат с нови и интересни хора. Ако дейността, с която се занимавате е в сферата на услугите, изгледите за успех нарастват значително. Трудно ви е да откажете помощ на ваш близък, колкото и да сте затрупани с работа. Успявате да постигнете желаното при преговори, които отдавна водите.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Трудностите ви не са непреодолими, но ще ги решите по-леко, ако потърсите съдействие. Вървите в правилната насока, нужно е още време и търпение. Станете по-дружелюбни към онези, които ви помагат и ви се възхищават. Не си давате сметка, че без тяхната енергия не бихте стигнали до там, където сте.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Имате енергия, но не пренебрегвайте прекалената си натовареност. Работата ще ви погълне и това няма да се хареса особено на интимният ви партньор. Изяснете чувствата си, споделяйте повече време заедно. Финансова договореност ще повиши доходите ви.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Сблъсквайки се с професионални и финансови проблеми, ще търсите начини за решаването им. Затрудненията ще ви мотивират да се мобилизирате и в тази връзка ще покажете не проявени до сега достойнствата на характера си. Избягвайте конфликтите, за да не разпилеете енергията си напразно.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Неразрешени служебни въпроси ще ви подтикнат да изразите по-ясно позицията си и да приключите с тях. Аргументирано ще защитите идеята си за промяна в организацията на работното място или общият ви бизнес. Не пренебрегвайте мнението на колегите си и не се дистанцирайте, за да вървят по-гладко нещата ви.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Работата ще ви спори и ще ви носи удоволствие. С пораснали финансови възможности ще се погрижите и за развлеченията на близките си. Имате добър тонус, но нещо дълбоко в душата ви кара да тъгувате. Бъдете искрени пред себе си и дайте предимство на скритите си желания. Удовлетворявайки ги ще се почувствате щастливи.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Емоционални пристрастия ще ви тласнат към човек, който меко казано не ви заслужава. Не позволявайте на чувствата да замъглят разума ви и бъдете прагматични. Имайки адекватно поведение към случващото се наоколо, ще получите предимство в предстоящи събития. Ако от вас се очаква отговор – на бързайте, помислете.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Делата, които сте планирали да се осъществят бързо, ще се забавят не по ваша вина. Оставете настрана вълненията на колега, който се опитва да ви натоварва с проблемите си. Едва ли можете да му помогнете, а и по-скоро той ще ви попречи да свършите част от своите намерения.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Текущи проблеми ще ви поставят в условия да избирате една или друга възможност за решаването им. Пряката ви заетост също ще ви ангажира и по-малко време ще ви остава за личен живот. Доверете се на хората край себе си и не търсете причини да разваляте вече договорени условия.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Проявената инициатива днес ще даде резултати, очакват ви ползотворни срещи и постигане на договорености. Доказване на професионални качества и други придобивки. Развитията в личния ви живот ще продължат и занапред, въпреки, че някои от вас не мислят така. Не са изключени здравословни неразположения, вземете мерки.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Дългоочаквано събитие ще ви донесе много настроение и радостни вълнения. Възползвайте се от благоприятната обстановка, притесненията ви ще отпаднат и ще покажете най-доброто. В личен план ще си задавате много въпроси, за цената на успеха, за любовта и други не по-малко важни неща за вас.
  27 яну 2020
  Последни новини