От х:

Днес в x:

Страхотни новини от Москва: Стоян Малинин със сребро от олимпиадата по програмиране

Четири медала завоюваха представителите на България в  XIII Открита московска олимпиада по програмиране. А сребърният медал идва в Хасково. Отличието вече блесити на гърдите на Стоян Малинин, който е от Свиленград. Десетокласникът, възпитаник на Хасковската математическа гимназия, е част от българския отбор на състезанието от 19 души с спредставители още от Габрово, Пловдив, Ямбол, Шумен и Варна, Софийската математическа гимназия и школата „А&Б“. 

Радослав Димитров от Пловдив и Мартин Копчев от Габрово спечелиха златни медали, а  Георги Петков от СМГ - бронз.

За да се класират  в надпреварата младежите се състезаваха с близо 3 хил. участници при предварителния подбор. До финалните на 7 и 8 март  бяха допуснати 400 млади програмисти от 7 държави. Ръководители на българските ученици в Москва са Бисерка Йовчева, Валентина Дянкова, Валентин Борисов, Зорница Дженкова и Бистра Танева.

Любопитно е, че най-малкият участник в Олимпиадата е състезател също от България-Даниел Койнов от Шумен, който е в 6-клас в ППМГ "Нанчо Попович" .

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Бр
    браво на нашите
    5 -5
    14:11, 9 мар 2019
    На тези олимпиади медалите са много, а не по един златен, сребърен и бронзов. Теоретично в този случай може да има и 400 златни медала. Всеки, който се справи на 100% със задачата получава първо место.
    • Пе
      Петя Стоянова
      5 -3
      14:20, 9 мар 2019
      Само не разбирам и какво от това?????????

Още новини

Последни новини