От х:

Днес в x:

В "Смирненски" и "Усмивка" отбелязаха в аванс Освобождението на България

    ОУ "Христо Смирненски" и детска градина "Усмивка" отбелязаха в аванс националния празник на България - 3-ти март. В двете учебни заведения бяха организирани индивидуални празнични програми.

    В тържеството в школото участваха ученици от 3-ти клас, които изнесоха рецитал от стихове и песни. Изпълненията им бяха аплодирани от техни връстници и родители, изпълнили физкултурния салон на школото. Развявайки български флагчета в ръце публиката пригласяше в някои песни.

    На празника присъства и директорът на училището Венко Точевски. "Много се радвам, че от малки децата се учат на родолюбие, което и целта на отбелязването на националния празник на страната", заяви той.

    Междувременно възпитаници на училището бяха изработили специални табла, посветени на Деня на Освобождението на България от османско владичество.

    За празника в детска градина "Усмивка" възпитаниците на 4 "Б" подготвителна група "Пчелички" представиха урок по родолюбие. "Целта на днешния урок е децата от малки да бъдат възпитавани в патриотизъм, родолюбие, да помнят заветите на Левски и Ботев и да осъзнаят, че празникът 3-ти март е символ на българската свобода, на нашето национално самосъзнание", обясни директорката Христина Петкова.

    С помощта на старши учителите Петя Недялкова и Весела Янкова децата от забавачката изнесоха концерт с песни, стихове и танци. В изявата активно се включиха и две деца със специални образователни потребности.

    На 3-ти март, който е почивен ден, родители поели ангажимент заедно с децата си да участват в честването на площада, организирано от община Хасково, обясниха още от забавачката.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Не
      Нери
      0 -1
      07:10, 2 мар 2019
      Абе, малоумници, кога ще се научите, че усмивка е филиал на Дг 19 "Щурче"
    Последни новини