От х:

Днес в x:

Да изиграеш гадняра в пиесата...

    „Да си антагониста в пиесата, да изиграеш ролята на гадняра не е по-малко предизвикателство от това да изградиш който и да е друг образ. Важни са детайлите по изработването на образа, но да си антагониста си има и своя особен чар. Дори и да съм гаднярът в тази пиеса, хората ще ме харесат“, убеден е дванадесетокласникът от Хасковската математическа гимназия Александър Гочев, който  се качва на сцената на Младежкия център тази вечер в ролята на граф Юзекевич в пиесата „Глупаци” от Нийл Саймън.

    Комедията на определяния като един от най-смешните драматурзи на всички времена Нийл Саймън е забавна история, развиваща се в омагьосаното украинско селце Кюленчиков. Над жителите му тегне проклятие - всички да се раждат глупави. Макар без интелект, те са добронамерени, няма злоба и завист в живота им. Неподправеният хумор, който блика от героите, заплита невъзможно смешни каламбури. Действително глупаците копнеят да се освободят от живота, който живеят, но всъщност са безметежно щастливи.

    Определят „Глупаци”, като много умна и много смешна пиеса, която може да бъде учебник за жанра. А автора й Нийл Саймън -за един от най-смешните драматурзи на всички времена. Той е носител на наградите „Тони”, „Пулицър” и с номинации за "Оскар. Комедията от Нийл Саймън, под режисурата на Румяна Георгиева, качва на сцената на Младежкия център тази вечер от 18 часа освен Александър Гочев и останалите от трупата на Малък младежки театър зад пазара: Тони Тотов, Наталия Виделова, Надежда Стоянова, Радина Трендафилова, Тодор Враджалиев, Христо Гемеджиев, Джеймс Владимиров, Димитър Димитров и Стоян Митев.

    В късния следобед днес младите актьори направиха и последна генерална репетиция.

    „Изтичат последните ми месеци в училище. След май - тръгвам на голямото приключение, наречено живот. А дестинацията в него, естествено ще е изкуството-театърът. Никой не може обаче да каже със сигурност точно какво ще се случи.“, разсъждава в почивката между различните епизоди на репетицията Александър Гочев. Младокът вече е кандидатствал в Шотландия актьорско майсторство и скоро му предстои интервю. „Има много красиви професии в този свят, много неща, които можеш да правиш, актьорите обаче  са едни от най-добрите разказвачи в света. Искам да мога да показвам уникалността на света и то по различен начин всеки път.“, чертае бъдещи творчески планове Александър.


    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Видеа по темата

    Още новини

    Последни новини