От х:

Днес в x:

9 °C

Силно представяне за танцьорите на „Гранд“ на фестивал в Гърция

  Състезателите на хасковския клуб по спортни танци „Гранд“ записаха силно участие в 4-тото издание на Athens Dance Festival, провел се от 22 до 24 февруари в Атина. Това е най-голямото по мащабите си танцово събитие в Гърция и включва както тренировъчен лагер, така и турнир за всички възрасти и различни танцови стилове. Тази година имаше рекорден брой участници, двойно повече от предходното издание, от над 15 държави, сред които състезатели от водещите танцови школи в Англия, Русия, Германия, Полша.

  Хасковският клуб „Гранд“ беше представен от шестима състезатели, съобщиха от тима. Марин Мартинов и Диляна Димитрова се състезаваха в групата на юношите, латиноамерикански танци. В двете дисциплини, в които участваха, заеха призови места. Убедително завършиха на 1-во място и спечелиха златните медали в турнира по 3-те танца: Ча-Ча -Ча, Самба и Румба. В отворената програма по 5-те танца отстъпиха на представителите на Русия, Германия, Молдова и завършиха 4-ти.

  Смесената танцова двойка Братан Братанов - състезател на „Гранд“ и Калина Джамбазка - състезателка на „Гардения“ (София) участваха при състезатели над 19 години. Конкуренцията там беше най-голяма - 48 танцови двойки, включително такива от „топ 4“ в света. Братан и Калина надскочиха себе си и се класираха в четвъртфинала, на 20-то място, което е обещаващо за млада танцова двойка като тях. Братан е на 21 години, а Калина - на 17 години и танцуват заедно от по-малко от 6 месеца. Като нова изгряваща танцова двойка те взеха участие и в категорията „Rising Stars“ и бяха близо до влизане във финала, завършвайки на 10-то място.

  При соло момичета Десислава Цветкова и Дияна Янева се състезаваха в групите на юноши младша и юноши старша възраст. Конкуренцията беше изключително силна, започвайки от 1/8 финал, класирането за всеки танц по отделно. Десислава Цветкова се представи най-силно в танците Самба и Румба, където достигна полуфиналите и малко не й достигна да се класира на финал на Самба. Дияна Янева се пребори с голямата конкуренция, класирайки се във финала на танца Джайв, където завоюва 3-то място и бронзов медал. Малко не й достигна да се класира на финал в състезанието по Ча-Ча-Ча. И за двете момичета това беше първото им участие на международно състезание от такъв ранг.

  В деня преди турнира се проведе тренировъчен лагер с водещи световни специалисти, сред които европейската шампионка за професионалисти Мелия от Полша, както и спортния директор на Световния танцов съвет - Ханес Емрих от Австрия. Те бяха и част от престижната съдийска комисия на турнира. Съдии бяха и двамата треньори на „Гранд“ Николай Манолов и Павлина Вълчева.

  Haskovo.net

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 27.01.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Уверени в правотата на мислите си, ще поставите условие пред онези, с които работите за конкретни изпълнения и обвързаности, които ще променят резултатите ви, но в положителна посока. По този начин ще продължите спокойно напред, със защитени интереси и добре свършена работа.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днешните ви ангажименти ще ви срещнат с нови и интересни хора. Ако дейността, с която се занимавате е в сферата на услугите, изгледите за успех нарастват значително. Трудно ви е да откажете помощ на ваш близък, колкото и да сте затрупани с работа. Успявате да постигнете желаното при преговори, които отдавна водите.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Трудностите ви не са непреодолими, но ще ги решите по-леко, ако потърсите съдействие. Вървите в правилната насока, нужно е още време и търпение. Станете по-дружелюбни към онези, които ви помагат и ви се възхищават. Не си давате сметка, че без тяхната енергия не бихте стигнали до там, където сте.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Имате енергия, но не пренебрегвайте прекалената си натовареност. Работата ще ви погълне и това няма да се хареса особено на интимният ви партньор. Изяснете чувствата си, споделяйте повече време заедно. Финансова договореност ще повиши доходите ви.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Сблъсквайки се с професионални и финансови проблеми, ще търсите начини за решаването им. Затрудненията ще ви мотивират да се мобилизирате и в тази връзка ще покажете не проявени до сега достойнствата на характера си. Избягвайте конфликтите, за да не разпилеете енергията си напразно.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Неразрешени служебни въпроси ще ви подтикнат да изразите по-ясно позицията си и да приключите с тях. Аргументирано ще защитите идеята си за промяна в организацията на работното място или общият ви бизнес. Не пренебрегвайте мнението на колегите си и не се дистанцирайте, за да вървят по-гладко нещата ви.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Работата ще ви спори и ще ви носи удоволствие. С пораснали финансови възможности ще се погрижите и за развлеченията на близките си. Имате добър тонус, но нещо дълбоко в душата ви кара да тъгувате. Бъдете искрени пред себе си и дайте предимство на скритите си желания. Удовлетворявайки ги ще се почувствате щастливи.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Емоционални пристрастия ще ви тласнат към човек, който меко казано не ви заслужава. Не позволявайте на чувствата да замъглят разума ви и бъдете прагматични. Имайки адекватно поведение към случващото се наоколо, ще получите предимство в предстоящи събития. Ако от вас се очаква отговор – на бързайте, помислете.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Делата, които сте планирали да се осъществят бързо, ще се забавят не по ваша вина. Оставете настрана вълненията на колега, който се опитва да ви натоварва с проблемите си. Едва ли можете да му помогнете, а и по-скоро той ще ви попречи да свършите част от своите намерения.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Текущи проблеми ще ви поставят в условия да избирате една или друга възможност за решаването им. Пряката ви заетост също ще ви ангажира и по-малко време ще ви остава за личен живот. Доверете се на хората край себе си и не търсете причини да разваляте вече договорени условия.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Проявената инициатива днес ще даде резултати, очакват ви ползотворни срещи и постигане на договорености. Доказване на професионални качества и други придобивки. Развитията в личния ви живот ще продължат и занапред, въпреки, че някои от вас не мислят така. Не са изключени здравословни неразположения, вземете мерки.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Дългоочаквано събитие ще ви донесе много настроение и радостни вълнения. Възползвайте се от благоприятната обстановка, притесненията ви ще отпаднат и ще покажете най-доброто. В личен план ще си задавате много въпроси, за цената на успеха, за любовта и други не по-малко важни неща за вас.
  27 яну 2020
  Последни новини