От х:

Днес в x:

Ученици показаха майсторски умения в състезание "Златната точилка"

    16 ученици се включиха в състезание за майсторски умения "Златната точилка". Домакин и организатор на надпреварата бе СУ "Св. Климент Охридски" в Стамболово.

    Сред участниците бяха ученици от 11 и 12 клас от школото-домакин, но от Финансово-стопанскта гимназия "Атанас Буров" в Хасково и от СУ "Черноризец Храбър" в Пловдив. Всички млади майстор-готвачи получиха по равно количество тесто, което трябваше да разточат и от него да приготвят баничка по свой избор. За приготвянето им бяха осигурени и други продукти. По-късно учениците сами си изпекоха своите изделия.

    Състезанието се проведе за втора поредна година. "Идеята на това състезание е ученици, които нямат професионален опит, да се изпробват в кулинарното майсторство, каквото действително е работата с тесто", обясни учителката Йорданка Маринова от училището в Стамболово.

    Най-добрите майстор-готвачи бяха отличени. Организаторите бяха осигурили купи и награди в две направления. Имаше класация за майсторско изпълнение на точене, което изисква тестото да е фино разточено, да няма просвети и да е достатъчно голямо. Другата класация беше за най-вкусна баничка.

    Организаторите поздравиха всички ученици, които вложиха старание и креативност в приготвянето на баничките.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Az
      az
      3 0
      18:41, 1 фев 2019
      Тази хубавица много прилича на Катрин-Зита Джоунс!
    Последни новини