От х:

Днес в x:

В Стамболово и Тополовград изграждат детски кътове в общинската администрация

Детски кътове ще изградят в общинските си администрации Стамболово и Тополовград.

Те са част от администрациите с одобрени за финансиране 62 проекта по Програмата за „Развитие на човешките ресурси“. 16 от тях ще се изпълняват в партньорство. Общата стойност на одобрените проекти е над 6,6 млн. лева, съобщиха от Министерството на труда и социалната политика.

Общо 86 фирми и 19 институции от централната и местната власт ще създадат детски кътове на работното място, в които ще се полагат грижи за над 1 700 деца на служителите им.

В новосъздадените детски кътове на работното място ще бъдат назначени 278 детегледачи, които ще бъдат наети чрез Бюрата по труда. Те ще получават заплатите си в рамките на една година по мярката „Детски кътове“

В Хасковска област са два одобрените проекта. В зависимост от големината на предприятието, е предвиден процент съфинансиране.

"Темата за създаването на места, където служителите, не само от общинските и държавните администрации на наша територия, а и от частния сектор,  да могат да доведат децата си за определено време от деня, докато свършат някаква работа, която от дома си не успяват, е много актуална в днешно време. Аз съм родител на две деца -четвъртокласник и в детска градина, и напълно разбирам колко е трудна организацията и разпределянето на задълженията на работещите родители. Към спечеления проект ще имаме процент самофинансиране, но си заслужава. Екипът ми е от млади хора, а децата са приоритет в нашата община", коментира кметът на Стамболово Аднан Йълдъз. Детският център в местната администрация ще с капацитет от 10 места. В общината в момента ремонтират и три детски градина с финансиране по програмата за селските райони.  

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини