От х:

Днес в x:

Опасни валежи от сняг и дъжд днес, в Хасковско са възможни поледици

Изображение 1 от 5

    Днес ще бъде облачно, с валежи - в северозападните райони и високите полета на Западна България - от сняг, в централните райони - от дъжд и сняг, а в Източна България и крайните югозападни райони - само от дъжд.

    За района на Хасково се очаква снеговалежите да преминават в дъжд и при спад на температурите е възможно на места да се образуват поледици. Тази сутрин областният рад осъмна с няколкосантиметрова снежна покривка.  

    Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите на тежкотоварни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание.

    В Родопската област ще има значителни валежи от дъжд, а в северозападните райони и високите полета на Западна България ще се образува нова снежна покривка до 10-15 см. Ще духа слаб северозападен, в Източна България силен южен вятър, който до обяд ще отслабне и в Североизточна България ще се ориентира от север-североизток. Максимални температури - между 0° и 5°, в Югоизточна България до 10°-11°.

    В планините ще бъде облачно с валежи от сняг, който през деня в ниските части ще премине в дъжд. Ще духа силен и бурен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 2°, на 2000 метра - около минус 3°.

    Haskovo.net

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Случаен виц

    Последни новини