От х:

Днес в x:

-4 °C

Художниците Евгений Петров и Аглика Петрова съвместно в галерия “Шаренков“

  Те са двойка в живота и на живописната сцена. И повечето им изложби са съвместни. Художниците Евгений Петров и Аглика Петрова се представят заедно и в Градската художествена галерия на Хасково „Ат. Шаренков" със съдействието на Атр Уърлд Център.

  Евгений Петров е гостувал в Хасково преди двайсетина години, Аглика показва работата си тук за първи път.

  Въпреки че понякога правят едни и същи неща, работят върху едни и същи сюжети, всеки има своя характерен почерк. „Гледаме в една посока и ни вълнуват едни и същи неща. Това е обяснението“, твърди Евгений. Нямат проблем обаче да изразят и своята индивидуалност, понеже имат възможност да го направят на бялото платно. „Жената е от Венера, мъжът е от Марс.“, припомня Евгений, но добавя, че той предпочита жените, които са от Марс.

  Дори и да работят по една и съща тема и да са един до друг, резултатът е съвсем различен, понеже Аглика вижда нещата по-детайлно, а съпругът й по -общо. Той е по-летателен и по-бохемски настроен. Тя е човекът, който приземява и дава баланс на виталността му. Точно защото са толкова различни, всъщност се и допълват. Затова  предпочитат да правят и съвместни изложби.

  Въпреки, че изложбата им в Хасково е в навечерието на Коледа, тя не е тематична. Показват и морски пейзажи, и цветя.

  "Картината е непреходна, ние хората сме преходни. Ние сме само проводници на това, което се случва в живота. Работата на твореца е да преведе темата през различните точки. Именно, когато човек разбере своята преходност, започва да живее по-смислено", споделя Евгений.

  И за него, и за Аглика да рисуват е сбъднатата им детска мечта.

  Докато била още съвсем малка, когато я питали каква иска да стане, тя отговаряла „художничка“. Първата по-сериозна рисунка на Евгеинй е на храма „Александър Невски“. Двамата съпрузи вярват, че талантът винаги избива и затова децата трябва да бъдат подкрепяни в начинанията си.

  Изложбата им, която беше открита тази вечер в галерия "Щаренков" ще остан и през януари.

  Красимира Славова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  • 1
   Еж
   ежко
   3 -2
   21:23, 11 дек 2018
   Пуснете отопление в галерията, горките хорица са зачервени от студ въпреки дебелите дрехи и шалове!

  Видеа по темата

  Хороскоп за 25.01.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ще работите по идеите си, оставяйки зад себе си всичко, което не стои на дневен ред. Ще се почувствате добре и от вниманието и подкрепата на специални за вас хора. В домашна обстановка ще обсъждате семейните дела и заедно ще планирате бъдещите си планове. Денят е специален за влюбените, изненадайте приятно любимия си човек.
  25 яну 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  С навременните си решения и действия ще ускорите работата си по приключване на семеен или друг важен за вас въпрос. Имате опит с подобни натоварвания, но умората няма да ви подмине. Съветите и подкрепата ви са нужни на много хора, най-вече на близките ви, за това не допускайте здравословните проблеми да ви повалят на легло, вземете мерки.
  25 яну 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Търсенията ви ще ви срещнат с хора, с които предстои да развиете общ бизнес или друга делова активност. Добре ще се справите в ситуация, изискваща адекватни решения, предвид знанията и опита, който имате. Ще бъдете привлечени от нещо красиво до себе си, изпълващо ви с ведрина и спокойствие.
  25 яну 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Самостоятелната ви работа и всичко, свързано с нея е на път да ви донесе очакваните придобивки. Деловите контакти ще ви позволят да напреднете в дейността си, приятелите също ще са налице, в случай, че ви потрябват. Очертава се ползотворен ден за повечето от вас. Подкрепете благотворително подета инициатива.
  25 яну 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Има какво да събужда у вас недоволство, както в служебен план, така и в личните ви дела. Професионалното ви отношение към работата не винаги съвпада с представите на другите за нея и това води до разногласия. Към съпътстващите дреболии, които претендират за важност се отнасяйте по-спокойно, за да не ви създават излишно напрежение.
  25 яну 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Вслушвайте се във вътрешните си усещания и няма да останете подведени. Водени от интересите си ще предприемете стъпки в тяхна защита, което включва и среща с нови партньори. Не бързайте да поставяте условия, внимателно изслушайте аргументите на другата страна и тогава вземете решение за себе си.
  25 яну 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  В подкрепа на намеренията си да загърбите миналото, което ви носи тревоги, ще търсите нови източници на вдъхновение. Със силното присъствие на някой специален за вас човек ще подобрите самочувствието и настроението си. Заедно ще се чувствате добре, а защо не и нещо повече?
  25 яну 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Нужни са компромиси. Към партньора си сте в позиция да изпълнявате желанията му, и то по ваша причина. Денят ще е разнообразен на събития. От вас зависи дали ще го направите интересен и приятен. Деловите проблеми ще ви потърсят за да внесете повече яснота в отношенията си.
  25 яну 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Изясняване на спорни въпроси ще ви поставят в условия да вземете бързи решения. Отхвърляйки деликатната част от работата си, ще помислите за по-приятни занимания, без да пренебрегвате задълженията си. Финансовите ви дела търпят развитие, за повечето в положителна посока.
  25 яну 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Денят ви е зареден с много напрежение, затова се опитайте да релаксирате. Спокойно посрещнете всяко предизвикателство и отвърнете с хладнокръвие и усмивка. Това ще дестабилизира отсрещната страна.
  25 яну 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ако попаднете в ситуация, в която е най-добре да не вземате страна, по-добре си тръгнете. Нямате нужда от допълнителен стрес. За някои пламъчето на любовта ще заискри и ще видите, че света около вас съвсем не е лош. Отдайте се на чувствата си без да анализирате и пресмятате.
  25 яну 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Имате добри намерения, но е нужно да потърсите съдействието на хора, които биха ви помогнали. Давате си сметка, че не всички са на нивото, което сте достигнали и ще срещнете трудности в разбирането на идеите ви. Някои ще посрещат гости и ще са ангажирани със семейни задължения.
  25 яну 2020
  Последни новини