От х:

Днес в x:

Художниците Евгений Петров и Аглика Петрова съвместно в галерия “Шаренков“

    Те са двойка в живота и на живописната сцена. И повечето им изложби са съвместни. Художниците Евгений Петров и Аглика Петрова се представят заедно и в Градската художествена галерия на Хасково „Ат. Шаренков" със съдействието на Атр Уърлд Център.

    Евгений Петров е гостувал в Хасково преди двайсетина години, Аглика показва работата си тук за първи път.

    Въпреки че понякога правят едни и същи неща, работят върху едни и същи сюжети, всеки има своя характерен почерк. „Гледаме в една посока и ни вълнуват едни и същи неща. Това е обяснението“, твърди Евгений. Нямат проблем обаче да изразят и своята индивидуалност, понеже имат възможност да го направят на бялото платно. „Жената е от Венера, мъжът е от Марс.“, припомня Евгений, но добавя, че той предпочита жените, които са от Марс.

    Дори и да работят по една и съща тема и да са един до друг, резултатът е съвсем различен, понеже Аглика вижда нещата по-детайлно, а съпругът й по -общо. Той е по-летателен и по-бохемски настроен. Тя е човекът, който приземява и дава баланс на виталността му. Точно защото са толкова различни, всъщност се и допълват. Затова  предпочитат да правят и съвместни изложби.

    Въпреки, че изложбата им в Хасково е в навечерието на Коледа, тя не е тематична. Показват и морски пейзажи, и цветя.

    "Картината е непреходна, ние хората сме преходни. Ние сме само проводници на това, което се случва в живота. Работата на твореца е да преведе темата през различните точки. Именно, когато човек разбере своята преходност, започва да живее по-смислено", споделя Евгений.

    И за него, и за Аглика да рисуват е сбъднатата им детска мечта.

    Докато била още съвсем малка, когато я питали каква иска да стане, тя отговаряла „художничка“. Първата по-сериозна рисунка на Евгеинй е на храма „Александър Невски“. Двамата съпрузи вярват, че талантът винаги избива и затова децата трябва да бъдат подкрепяни в начинанията си.

    Изложбата им, която беше открита тази вечер в галерия "Щаренков" ще остан и през януари.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Еж
      ежко
      3 -2
      21:23, 11 дек 2018
      Пуснете отопление в галерията, горките хорица са зачервени от студ въпреки дебелите дрехи и шалове!

    Видеа по темата

    Още новини

    Последни новини