От х:

Днес в x:

17 °C

Художниците Евгений Петров и Аглика Петрова съвместно в галерия “Шаренков“

  Те са двойка в живота и на живописната сцена. И повечето им изложби са съвместни. Художниците Евгений Петров и Аглика Петрова се представят заедно и в Градската художествена галерия на Хасково „Ат. Шаренков" със съдействието на Атр Уърлд Център.

  Евгений Петров е гостувал в Хасково преди двайсетина години, Аглика показва работата си тук за първи път.

  Въпреки че понякога правят едни и същи неща, работят върху едни и същи сюжети, всеки има своя характерен почерк. „Гледаме в една посока и ни вълнуват едни и същи неща. Това е обяснението“, твърди Евгений. Нямат проблем обаче да изразят и своята индивидуалност, понеже имат възможност да го направят на бялото платно. „Жената е от Венера, мъжът е от Марс.“, припомня Евгений, но добавя, че той предпочита жените, които са от Марс.

  Дори и да работят по една и съща тема и да са един до друг, резултатът е съвсем различен, понеже Аглика вижда нещата по-детайлно, а съпругът й по -общо. Той е по-летателен и по-бохемски настроен. Тя е човекът, който приземява и дава баланс на виталността му. Точно защото са толкова различни, всъщност се и допълват. Затова  предпочитат да правят и съвместни изложби.

  Въпреки, че изложбата им в Хасково е в навечерието на Коледа, тя не е тематична. Показват и морски пейзажи, и цветя.

  "Картината е непреходна, ние хората сме преходни. Ние сме само проводници на това, което се случва в живота. Работата на твореца е да преведе темата през различните точки. Именно, когато човек разбере своята преходност, започва да живее по-смислено", споделя Евгений.

  И за него, и за Аглика да рисуват е сбъднатата им детска мечта.

  Докато била още съвсем малка, когато я питали каква иска да стане, тя отговаряла „художничка“. Първата по-сериозна рисунка на Евгеинй е на храма „Александър Невски“. Двамата съпрузи вярват, че талантът винаги избива и затова децата трябва да бъдат подкрепяни в начинанията си.

  Изложбата им, която беше открита тази вечер в галерия "Щаренков" ще остан и през януари.

  Красимира Славова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  • 1
   Еж
   ежко
   3 -2
   21:23, 11 дек 2018
   Пуснете отопление в галерията, горките хорица са зачервени от студ въпреки дебелите дрехи и шалове!

  Видеа по темата

  Хороскоп за 01.10.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  В момента не виждате по-далече от носа си. Събудете се, огледайте се, животът не е само в ежедневните душевадни проблеми. За тези от вас, които работят над себе си, с други думи учат нещо, звездите вещаят пълен успех.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес работата ще ви донесе удовлетворение, дори не е изключено да получите похвала от вашите работодатели. Определено имате нужда от повече контакти, не се ограничавайте единствено с добре познатия ви кръг от хора. Потърсете път към семейната хармония.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Имате силното желание днес да се заловите здраво за работа, за да реализирате ново начинание. Това ще ви отнеме доста усърдност и енергия, но пък резултата си заслужава. Не се спирайте пред никакви трудности и ще успеете.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Времето ви ще минава в работа и делови разговори, с които ще договаряте бъдещите си проекти. Ако не се разсейвате ще си спестите главоболия. Всичко може да мине и по-леко, от вас зависи, като пестите разумно силите си. Други от вас ще се занимават с неща, които ги карат да се чувстват спокойни и удовлетворени.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Известно напрежение в отношенията ви с околните ще намали активността ви на работното място. Не, че отдавате голямо значение на това, но ще бъдете възпрени по други причини. Помислете дали не допускате грешка в подхода си към служебен проблем, защото тя може да ви струва повече.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Днес ще ви се налага да се занимавате с много и различни дела и да сте в непрекъснато движение. В това обаче е стихията ви, затова се справяте блестящо със задълженията си. Колега ще бъде очарован от ваша постъпка, с която значително го улеснявате в работата му. Подходете с разбиране към вълненията на свой близък, дори да не сте съгласни с намеренията, които има.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Част от представителите на знака ще прекарат този ден сред приятелско обкръжение, което ще ви даде възможност да се разтоварите от грижите си напоследък. Разработвате идея, в която има бъдеще, но избързвате твърде много и това рискува да я осуети. Отношенията ви с постоянни партньор се стабилизират, скоро ще се радвате на хармонична връзка.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Не пропускате да изтъкнете заслугите си за развитието на обща задача, но днес са възможни недоразумения. Замисляте ходове, които е добре да огледате от всичките им страни, има риск да бъдете отстранени или да ви атакуват от към слабото ви място. Включете се в подготовката на предстоящо мероприятие, в семейството или в службата.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Добре е да оцените подкрепата, която ви се дава, бъдете благодарни на хората и им покажете това. Но не участвайте в собствените им битки, щом това е извън вашите интереси. Стресът може да бъде овладян, ако отделяте повече време за лични занимания, в това число да слушате музика и се наслаждавате на красиви неща.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Успешен ден за индивидуални изпълнения. Самостоятелната ви дейност ще даде резултати, както в творческата работа, така и в бизнеса. Не се претоварвайте. Щадете сърцето си, а също и крайниците. Много любов витае около вас и с романтичната си наг-ласа ще създадете настроение и радост в околните. Не забравяйте приятелите си.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Заслугата ви за решаването на общ проблем и ще ви донесе популярност. Умората и грижите ще ви накарат да потърсите по-приятни занимания, с които да разнообразите деня си. Приятелска покана или друга интересна среща ще внесе настроение и подтикне към сближаване с цел печалба.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Обърнете внимание на нещата, които имат пряко отношение към вас. Едни от тях са работата, партньорите, любимите ви хора и времето. Добрите отношения в семейството ще ви позволят заедно да планирате идващите дни. Опитайте се да внесете спокойствие там, където то липсва, като се погрижите и за собствените си удоволствия.
  01 окт 2020
  Последни новини