От х:

Днес в x:

Хасковски ученици готвят в берлински ресторанти

Изображение 1 от 2

    Ученици от училището в Стамболово са готвили миналото лято в седем ресторанта в Берлин по програма “Еразъм плюс”. Вчера те получиха плакети за качeствено изпълнение на проектите от Центъра за развитие на човешките ресурси. Плакети за добро изпълнение на проектите по "Еразъм" получиха и хасковските училища “Христо Смирненски” и гимназията по туризъм

    Учинеците от Стамболово са прекарали две седмици в берлинските заведения за обществено хранене. Те подготвяли зеленчуци, сосове, различни видове меса, предястия и заготовки. 15 са единадесетокласниците от Стамболово, участвали в проекта. Днес някои от тях донесоха лично приготвени сладкиши в Haskovo.net и еTV, за да докажат майсторството си.

    “В Берлин има много турски и италиански ресторанти, нашите възпитаници бяха в седем от тях”, обясни ръководителката на проекта Дани Маринова. Тя е преподавател по готварство в стамболовското училище.

    Децата останали много доволни от стажа си в берлинските ресторанти. “Не само научиха някои неща от професията, но и се върнаха с амбиция да научат още повече и да се развиват в кулинарното изкуство. Не на последно място установиха контакти и завързаха познанство с ресторантьори от Берлин, които ги приеха много добре”, допълни Маринова.

    За гимназията по туризъм „Александър Паскалев“ пък това е пети сертификат за качествено изпълнен проект по тази програма. Техни ученици бяха на международна практика в Римини, Италия, и Малага, Испания.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ди
      Дичо
      2 -5
      16:00, 7 дек 2018
      Безплатна подготовка за работа в кухните на комши и жабарите!! Веднага като завършат! Много хвалебствено!!
    • 2
      Пг
      ПГТ
      5 -3
      20:22, 7 дек 2018
      За Вас явно стажа,практиката и новостите в дадена сфера са напълно чужди,за което много Ви съжалявам.Просто не разбирате колко е необходимо за дадена професия това което им предлага на някои от тези деца за да се отдадат в дадената сфера.
    Последни новини