От х:

Днес в x:

Връщат утре Баневи в България, ще искат за тях постоянен арест

Бизнесменът Николай Банев и съпругата му Евгения Банева да бъдат екстрадирани в България на 6 декември. Това обяви главният прокурор Сотир Цацаров, който присъства за кратко на брифинг на ГДБОП и спецпрокуратурата, свързан с акция за заловени незаконни оръжия.


 

Той обясни, че след като бъдат върнати в България, на Баневи ще се предяви ново актуализирано обвинение, ще бъдат задържани за 72 часа и от съда ще се иска постоянният им арест. Цацаров обаче отказа да посочи какво ще е новото обвинение на семейството, като заяви, че това ще стане известно с предявяването му.


 

Баневи бяха задържани във френския град Ница в края на октомври след издадена от българските власти европейска заповед за арест. Заповедта е във връзка с разследване на приватизацията на девненския завод "Полимери", укриване на данъци, финансови машинации и сговор за престъпления в чужбина.

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Го
    Гост1
    16 0
    11:33, 5 дек 2018
    Баш на Никулден ден ли ?......този хубав човек да вземем да го посрещнем хляб и сол и да му дадем още някоя Русалка да разпарчетоса или някое друго предприятийце ...... а ама те май не останаха такива!!!жалко
    • Ko
      kovo
      14 0
      12:25, 5 дек 2018
      Направо ни е осъдил в Страсбург, че е арестуван на именния си ден. Само дано компенсацията е по-малка.
  • 2
    Ив
    Иван
    17 0
    12:17, 5 дек 2018
    А Домусчиев,кога ще го задържите,нима той не разкости предприятия,не се възползва от приватизацията? А другаря Костов и още много други,на тях кой ще търси отговорност?
  • 3
    Цв
    ЦВ.
    1 -4
    16:33, 5 дек 2018
    Каузата на АТАКА е да въздаде справедливост за разграбените предприятия. Уви избирателите се вързаха на шаиката превратажии в БКП за пропагандата им, че Ние националистите сме нацисти, фашисти и каква ли още помия изляха. Хора, мислете и разсъждаваите.
    • As
      asko
      1 0
      09:47, 6 дек 2018
      Абе не бяха ли те дето преди да влязат в Парламена обещаваха мин.заплата 1000лв и мин пенсия 500лв. В предните Парламенти бяха в опозиция, въпреки, че властта на БСП и ДПС се крепеше на тяхния глас и за пръв път от Освобождението имахме Областен управител (валия) с небългарско име. Сега са във властта и Вожда им да не се прави на настъпана госпожица, не е "прост депутат" , а шеф на парламентарна група. Сигурен съм, че и в Хасково имат свои назначения.
Последни новини