От х:

Днес в x:

Съкратени от казината напълниха бюрото по труда в Свиленград

Масово съкращение тръгна в Свиленград, освобождават се служители на игрални зали и казина от града. След бума на хазартния бизнес преди 3-4 години, когато новите работодатели търсеха под дърво и камък човешки ресурс, с който да запазят многобройните отворени места, сега процесът е обратно навън. В началото, когато заявките за развитие на Свиленград, като Мека на хазартния туризъм на Балканите, бяха солидни и повлякоха крак и за строителството, дори се наложи „внос“ на крупиета от Румъния, които да обучават местни кадри. Хазарта симулира сериозно раздвижване и  в района. В пограничната зона  беше отчетено ниво в бранша, надвишаващо в пъти строителството за десет години назад, за да се отговори на търсенето на нощувки на прииждащия поток гости на казината.

За масовите съкращения в Свиленград потвърдиха и от Регионалната служба по заетостта в Хасково. По думите на Иван Георгиев от РСЗ около 70-80 души вече са съкратени. Някои от работниците получили уверение, че ще бъдат наети отново на работа на други обекти на фирмите, други от служителите, които не са местни и са били в Свиленград само заради работата и доброто заплащане, са напуснали града.

Според запознати кепенци в момента са хлопнали казината “Пегасиус“, което е изградено на мястото на бившите хали, както и игралналните зали „Стар принцес“ и „Сарай“. Не работи отдавна и „Романтика“.

Според коментарите, една от причините за затварянето на хазартните обекти е заради голямата конкуренция от края на лятото, когато в Свиленград отвори врати голям хазартен комплекс. Като влияние върху бизнеса се отчита и драстичното намаляване на стойността на турската лира от преди няколко месеца. Огромен спад се отбелязва и при влизащите с цел да играят от Турция у нас. Чуха се дори мнения, че това се дължи и на факта, че от турска страна по границата имало сериозни наблюдения кога и за колко време играчите идват в България.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ни
    НикМик
    10 -3
    00:31, 8 ное 2018
    Статията ви е пълна с грешки!
Последни новини