От х:

Днес в x:

Роси Димова издаде детска книжка, вдъхновена от внуците си

    Стихотворения за животни и гатанки-книжка с пъстри илюстрации представи в Детския отдел на Регионална библиотека "ХР. Смирненски" в Хасково секретарят на читалище „П.К. Яворов“ Росица Димова.

    Авторката на книжка “Юнак Мечо” призна пред публиката, че много от ръкописите са престояли в шкафа с години, писани са още докато нейните деца били малки. Моментът обаче да напише още куплети и да издаде книжката бил вдъхновен от внуците й.

    По някои от стиховете в “Юнак Мечо”има и музика, по която е работил Пламен Георгиев. Песните представиха гласовитите възпитаници на диригента Елена Цветкова от хор “Орфей“.

    Това е третата книга на Роси Димова. Първата й „Коледни песни и благословии“  представя традицията от 15 села в Хасковския край. Второто й издание е поетично- стихосбирката “Жена да бъдеш”.

    Макар трета по ред на издаване, детската стихотворна книжка “Юнак Мечо” се оказа не последна по важност за авторката. Тя й донесе признание от Съюза на независимите писатели в България, в който тя е приета за член. Новината съобщи за изненада и на самата Росица Димова при представянето й редакторката на книгата Тодорка Николова.

    По адаптиран сценарий децата от театралната студия “Смехорани” към Читалище „Яворов“ представиха “Юнак Мечо” пред публиката.

     Haskovo.net
     

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    Последни новини