От х:

Днес в x:

Петър Вълканов с нов хит от чекмеджето с песни мечти /видео/

Изображение 1 от 2

    Хасковският аранжор, изпълнител и композитор Петър Вълканов пусна нова авторска песен, в която е вокалист.

    В интернет пространството вече успешно се споделя клипирано му парче „Чу ли?“-песен, за която казва, че е един от тези негови пориви, претворени в музика и тест, "чакали" дълго време в чекмеджето, за да видят бял свят в точния момент.

    “Когато преди няколко години дойде идеята за тази песен, първоначалният й аранжимент беше в съвсем друг стил – dance“, разказва авторът на „Чу ли?“. Споделя, че дори не е възнамерявал да я изпълнява той, смятал да е предостави на друг да я изпее. „Но нещата си имат свой път. Песните са като хората- трябва да се появят, когато има смисъл от тях. Нещата се случват, въпросът е да не им пречим с много мислене."

    Така след четири години престой парчето вече е факт, но не в замисления dance стил, а в акустичен вариант. "През тази форма -с акустични китари почувствах тази песен сега, но и по принцип ми се работи в такава посока.", казва Петър Вълканов. Заради това той прави съвсем нов аранжимент на „Чу ли?“, преди да я запише. Възнамерява и други от песните му, които чакат своя ред да бъдат извадени "от чекмеджето" на светло, да са в по изявено китарно и акустично звучене. Работи и върху няколко ремикса на вече популарни свои песни, като "Ще те нарисувам" и "В такава нощ", които възнамерява да пусне в рок баладичен вариант.

    Клипът на "Чу ли?" е сглобен по време на социалната изолация и това личи в посланията от него.

    Като любопитен факт покрай цялостната визия на новата песен и клип е заглавната снимка за промото. На нея Пепи Вълканов позира заедно със своите малки племенички- Наталия и Яница. "Избрах да направим фотосесия с децата за промотирането на песента, защото смятам че точно те са носителите на чистата любов. А тя не е само между мъж и жена. В песента става въпрос точно за онова силно чувство, което изпитваме и кам красивата природа, към хората, които харесваме. Към всичко онова, което те възхищава и те кара да се радваш. Любовта без корист."

    В записа на "Чу ли?" участват китаристите от Хасково и Димитровград Николай Каваков  и Пламен Солаков - Папо. "Благодаря им на тези мои колеги и приятели, че се включиха в проекта. С тях възнамеряваме да продължим да работим и дори когато са готови повече песни, планираме да излезем пред публика на живо. Ще свирим само авторски парчета"

    Но засега проектът им е само студиен под името "Candle flame". Името на триото е отново философски поставено от Петър Вълканов и е наситено с много символика. "Какво е свещта без пламък, какво е човекът без духовност? В словосъчетанието, което избрах за музикатския проект именно това е символиката: свещта сме ние хората, а пламъкът е музиката. Музиката, която ни одухотворява и ни мотивира за живота"

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Na
      nahal
      1 -1
      09:33, 28 май 2020
      В момента в който се отказа от Rock 'N' Roll-a, се изгуби.......
    • 2
      Фе
      фен
      2 -1
      11:47, 28 май 2020
      Браво! Прекрасна песен! Прекрасен клип!
    Последни новини