От х:

Днес в x:

11 °C

Петър Вълканов с нов хит от чекмеджето с песни мечти /видео/

Изображение 1 от 2

  Хасковският аранжор, изпълнител и композитор Петър Вълканов пусна нова авторска песен, в която е вокалист.

  В интернет пространството вече успешно се споделя клипирано му парче „Чу ли?“-песен, за която казва, че е един от тези негови пориви, претворени в музика и тест, "чакали" дълго време в чекмеджето, за да видят бял свят в точния момент.

  “Когато преди няколко години дойде идеята за тази песен, първоначалният й аранжимент беше в съвсем друг стил – dance“, разказва авторът на „Чу ли?“. Споделя, че дори не е възнамерявал да я изпълнява той, смятал да е предостави на друг да я изпее. „Но нещата си имат свой път. Песните са като хората- трябва да се появят, когато има смисъл от тях. Нещата се случват, въпросът е да не им пречим с много мислене."

  Така след четири години престой парчето вече е факт, но не в замисления dance стил, а в акустичен вариант. "През тази форма -с акустични китари почувствах тази песен сега, но и по принцип ми се работи в такава посока.", казва Петър Вълканов. Заради това той прави съвсем нов аранжимент на „Чу ли?“, преди да я запише. Възнамерява и други от песните му, които чакат своя ред да бъдат извадени "от чекмеджето" на светло, да са в по изявено китарно и акустично звучене. Работи и върху няколко ремикса на вече популарни свои песни, като "Ще те нарисувам" и "В такава нощ", които възнамерява да пусне в рок баладичен вариант.

  Клипът на "Чу ли?" е сглобен по време на социалната изолация и това личи в посланията от него.

  Като любопитен факт покрай цялостната визия на новата песен и клип е заглавната снимка за промото. На нея Пепи Вълканов позира заедно със своите малки племенички- Наталия и Яница. "Избрах да направим фотосесия с децата за промотирането на песента, защото смятам че точно те са носителите на чистата любов. А тя не е само между мъж и жена. В песента става въпрос точно за онова силно чувство, което изпитваме и кам красивата природа, към хората, които харесваме. Към всичко онова, което те възхищава и те кара да се радваш. Любовта без корист."

  В записа на "Чу ли?" участват китаристите от Хасково и Димитровград Николай Каваков  и Пламен Солаков - Папо. "Благодаря им на тези мои колеги и приятели, че се включиха в проекта. С тях възнамеряваме да продължим да работим и дори когато са готови повече песни, планираме да излезем пред публика на живо. Ще свирим само авторски парчета"

  Но засега проектът им е само студиен под името "Candle flame". Името на триото е отново философски поставено от Петър Вълканов и е наситено с много символика. "Какво е свещта без пламък, какво е човекът без духовност? В словосъчетанието, което избрах за музикатския проект именно това е символиката: свещта сме ние хората, а пламъкът е музиката. Музиката, която ни одухотворява и ни мотивира за живота"

  Красимира Славова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (2)

  • 1
   Na
   nahal
   0 0
   09:33, 28 май 2020
   В момента в който се отказа от Rock 'N' Roll-a, се изгуби.......
  • 2
   Фе
   фен
   0 0
   11:47, 28 май 2020
   Браво! Прекрасна песен! Прекрасен клип!

  Хороскоп за 22.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  От близките си ще получите стимул и мотивация за творчески и професионални изяви. Все по-убедително ще налагате присъствието си в сфери, носещи ви пари и популярност. Съдбата ви дава благоприятни възможности, възползвайте се, за да получите това, което искате за себе си.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Не се скъпете да харчите парите си днес, покупките ви ще са удачни и ще ви направят доволни. Имате желания, реализацията за които изисква повече яснота и подготовка. Те не са пречка, нужно ви е да вземете решение за стартирането им и да действате. В семейството ще имате повод за празнуване.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Очаква ви ден, пълен с емоции и добро настроение. Пропускате проблемите покрай себе си, без да им позволявате да влияят на настроението ви. Заобиколени сте от хора, с които се работи леко и които са готови да ви съдействат по всяко време. Прекалено самонадеяни сте в личен план, по-скоро в отношението си с човек, който владее сърцето ви.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Запазвайки доброто си настроение, ще отхвърляте задачите си една след друга. Започващите нов бизнес се нуждаят от допълнителна информация по интересуващите ги теми, за това ще потърсят мнението на специалисти или чрез интернет ще обогатят знанията си. Ще успеете да се включите в сроковете.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще усещате в себе си сили и енергия за развиване на нови умения. С лекота ще вземате решения и ще привличате съмишленици. В спорове ще постигате лесно споразумения и ще ви се отдава да организирате другите. Няма да ви липсва подкрепа, защото привличате на своя страна силните и пробудените.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Ще се възползвате от добрите си позиции в професионалните, обществени и бизнес-среди и с лекота ще преодолеете възникващите затруднения. Здравето ви изисква достатъчно сън, витамини и повече спокойствие. Въздържайте се от спорове, дори да считате, че те могат да са полезни или заради влечението си към тях.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Имате разнообразни планове за този ден, но най-вероятно е да успеете да осъществите само част от замислите си. Непредвидени обстоятелства ще ви попречат да го сторите, но това не бива да ви разочарова. Напротив ще ви позволи да се насочите към нещо ново и градивно. Вечерта ще станете част от интересно мероприятие, което ще ви даде възможност да се разтоварите.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Този ден е изпълнен с нови предизвикателства, които стимулират творческото във вас. Идеите ви са ценни и оригинални и ако се заемете сериозно с реализацията им, ще срещнете одобрението на всичко около вас. Подкрепата на приятел в това отношение ще ви бъде от особена полза, защото той ще ви мотивира да се захванете с нещо перспективно.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Днешният ден ще е сравнително натоварен, свързан е с много ангажименти, срещи и контакти. Имате достатъчно енергия и търпение да се справите с повечето си дела. В определен момент обаче ще трябва да отложите конкретни действия за по-късен етап. Вечерта ще имате нужда от тишина и спокойствие за пълноценна почивка
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Добре е да планирате внимателно ангажиментите си днес. Полезно ще ви е да имате повече време да реагирате адекватно на непредвидена ситуация. Възможно е в последния момент да ви се наложи да промените част от плановете си, но нека това не ви притеснява. Сърдечният партньор ви вдъхва надежда за нещо, което отдавна желаете.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Имате различни ангажименти през този ден, които изискват повишеното ви внимание. Близки хора ви търсят за съвет и вие подхождате отговорно към молбите им. Може би ситуацията не е новост за вас, но все пак внимавайте. Не се обвързвайте прибързано, дайте си повече време да се запознаете с детайлите.
  22 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Спокоен и приятен ден очаква онези, които не планират далечно пътуване. Занимания с вашето хоби ще ви донесат най-пълно удовлетворение. Душевното ви равновесие е стабилно и нищо не е в състояние да ви обезпокои. Ще прекарате приятна вечер вкъщи, ако поканите близки приятели на гости.
  22 сеп 2020
  Последни новини