От х:

Днес в x:

29 °C

Строг филтър за прием на деца в хасковските градини

  Детските градини в Хасково отвориха врати от днес, след пауза от близо два месеца и половина заради коронавируса. Заради пандемията са наложени строги противоепидемични мерки в забавачките.

  Преди отваряне на градините, директорите бяха направили проучване за посещаемостта. До вчера средно 23% от родителите бяха заявили присъствие на децата им.

  Тази сутрин приемът на деца в 18-та детска градина „8-ми март“ в Хасково тръгна нормално. В сградата край улица „Мадара“ беше заявено присъствието на 65 деца от общо 180 във възрастовите групи от втора до четвърта.

  Приемът там беше започнал в 7:30 часа. За около половин час бяха дошли трийсетина деца. Те бяха приемани на два входа без да се допуска струпване. За целта има очертания.

  Още на входа на градината медицински сестри измерваха температурата на всяко дете с дигитален термометър, а данните се водеха в списък. Преглежда се гърлото на детето и се преценява визуално общото му състояние, обясни директорката на градината Гергана Бойчинова. От утре обаче всеки родител ще трябва да измерва температурата на детето си вкъщи, преди да тръгне на градина.

  Днес всяко дете се събуваше на входа, а обувките се поставяха в плик, обуваха пантофи и влизаха по стаите. Оставяйки детето си, родителите напускаха двора от запад. Приемът продължи до 9:00 часа.

  Всички деца ще си бъдат в групите. Няма група с по-малко от 10 деца, а най-много са 19, каза още Бойчинова.

  В другата сграда има две първи групи, две втори и две яслени групи. Там беше заявено присъствие за 45 деца от общо 100.

  "Днес приемът върви регулярно, спазват дистанция, няма проблем. Родителите идват с попълнени декларации за информирано съгласие, но може да го направят на място, защото тръгвайки на градина отговорността е споделена между родителите и нас“, каза Бойчинова. Тя допълни, че от градината са осигурили всички мерки за безопасност – дезинфекция на уреди, площадки и помещения, спазване на хигиена.

  От градината казаха още, че ще бъдат приемани и деца, чиито родители не са заявили предварително присъствието им.

  Родители, оставили децата си на градина днес споделиха, че нямат притеснения от разпространение на коронавирус. „Аз и по време на извънредното положение нямах опасения“, сподели майка на две деца, посещаващи 18-та градина.

  По предварителна заявка най-висок процент на посещаемост са заявили родителите, чиито деца посещават детски градини № 18 „8-ми март“ и №20 „Весели очички“- 39%, уточниха от община Хасково. Най-нисък процент на посещаемост е заявен в градина № 21 „Вихрогонче“- 6%. Градина „Вихрогонче“ обединява всички 12 забавачки в селата от община Хасково. В 10 от селата градините днес не отварят. Само в Малево и Конуш работят с групи от по десетина деца. Останалите детски градини в селата са заявили, че ще започнат занятия от 1 юни.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (11)

  • 1
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 2
   X
   X
   19 -2
   10:16, 27 май 2020
   Защо децата са със маски?
  • 3
   Ст
   Стивън
   18 -2
   10:26, 27 май 2020
   Светльо, престани да се излагаш бе алко, кво като си в лондон, голям праз и да кажеш на батю си да ми изплати лихвите по кредита, който взех, за да го пратя на езиков курс в англия и сега се крие като мишка там
  • 4
   ..
   ....
   16 -2
   10:59, 27 май 2020
   Защо измерват температурата с безконтактен термометър, след като беше заявено, че трябва да е електронен контактен?
  • 5
   Уж
   ужас
   9 0
   14:09, 27 май 2020
   Отидете в 20 градина,сградата на яслата и вижте как се стресират децата като ги приемат сутрин и часовия диапазон на прием е половин час.Никаква организация от оправната директорка.
   • Не
    Неадекватни действия
    8 -1
    18:21, 27 май 2020
    Що за глупост децата да се вземат в часови диапазон до 17:00 часа. Нали има родители които са на работа до 17:30ч., а градината е с работно време до 18:00??? Къде е общината да провери как и защо поставят родителите в затруднено положение.
  • 6
   Ба
   Бай Иван халтавия
   4 0
   14:43, 27 май 2020
   Всичко това е един КьОРФИШЕК и последствията от него
  • 7
   Гл
   Глей Ко стана ся
   6 -3
   16:23, 27 май 2020
   Ши има много болни деца и персонал, защото мерките са неадекватни и смешни. Глупост е да събираш деца затворени цял ден в една стая и да казваш, че нямало да се заразят.
   • X
    X
    4 -3
    16:45, 27 май 2020
    Мозъкът ти е заразен, децата са безопасни! А учителките като астронавти и звънземни!
  • 8
   Ва
   Васко
   4 -3
   21:52, 27 май 2020
   С малко деца много пари Раздут персонал отвсякъде
  • 9
   Ро
   Росен
   2 0
   09:08, 28 май 2020
   А защо не се казва, че децата трябва да пият от чешмата, понеже водата в Хасково вече била годна за пиене и скоро очаквайте 3,50лв/кубик

  Хороскоп за 23.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Енергиите са така сложени, че могат да създадат проблеми в отношенията ви с колеги, партньори и семейството. По-малко се ангажирайте с чужди въпроси и се съсредоточете изцяло върху своята си работа. Ограничете разходите си и живейте по-спокойно.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Имате възможност за избор на подход при решаването на професионалните си задачи през този ден. Преценете добре плюсовете и минусите и се опитайте да комбинирате до колкото можете полезността от всяко ваше действие. Ще трябва да приложите всичката си способност да убеждавате, за да подредите нещата според желанията си. Това ще е трудно, но не и невъзможно.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Днес респектирате околните с невероятната си концентрация и усърдие на работното място. Ще чуете добри отзиви за доскорошната си работа и това ще се отрази благотворно на самочувствието ви. Опитайте се да отбягвате това, което ви носи напрежение, като се стремите само към най-доброто на което сте способни.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Днес ще научите много нови неща свързани както с работата, така и с личния ви живот. Внимателно се вслушвайте в това, което минава покрай ушите ви защото може да пропуснете много важна за вас новина, която ще е определяща за бъдещите ви планове. При късмета, който имате днес и който се очертава, в близките дни ще имате много поводи за радост.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Действайте внимателно днес, скъпи Лъвове, тъй като е възможно нещо дребно да обърка работата ви. Ентусиазмът ви е похвален, но не бива да прекалявате с преждевременни действия. Контактите ви с представител на земните зодии ще ви балансира.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  В търсене на по-добри варианти, ще помислите за промяна и на работното място. Съдбата ще ви срещне с подходящия човек, с когото ще реализирате намеренията си. Прагматично ще подновите връзката си с личност, от която може да имате полза за бъдещи свои проекти. Дайте повече свода на близките си, не взимайте решенията вместо тях.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще изясните отношенията си с човек от обкръжението ви и на душата ви ще олекне. Нещата ви ще потръгнат и ще се развиват според вложените от вас усилия. И правейки равносметка ще откриете, че сте могли много по-рано да решите проблема без да задълбочавате в него. Приятелска сбирка ще ви зареди с хубави емоции.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Този ден ще ви накара доста да се позамислите относно бъдещата си работа. Оказва се че голяма част от проектите ви нямат резултатът, който сте очаквали, затова наистина ще трябва да промените подхода си. Нека обаче това става постепенно, тъй като така вие по-лесно ще свикнете. Дайте си необходимата почивка вечерта, имате нужда от релаксация.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Денят ви предразполага към повече екстравагантност и емоционалност. Стремете се към по-високи цели, към промяна в себе си и около вас. Сега е момента да планирате пътуванията, за които мечтаете. Ще се справите без усилие с проблеми с юридически характер, финансов и селскостопански. Някои ще търсят духовно извисяване чрез отдаване на философски размисъл. Направете го умерено.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Ще покажете на практика професионалното си отношение към служебен, обществен или друг важен проблем, с което ще си спечелите привърженици. Работата ви ще се улесни, защото много хора ще пожелаят да станат част от екипа ви. Настроението ви ще се подобри и от вест, имаща отношение към семейството ви.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Водени от интересите си, ще продължите да търсите най-доброто за себе си. Финансови придобивки ще удовлетворят някои от вас и мотивират за други. Каквото и да изживеете, бъдете коректни в отношенията си към заобикалящия ви свят и спазвайте договореностите. Това са условия, носещи предимства на последващ етап.
  23 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Давайки предимство на важните неща за деня, ще пристъпите към изпълнението им, без да пренебрегвате текущите. Светски изяви ще поддържат тонуса на други, заразявайки ги със суетата на известните. Договореностите ви ще са успешни, пропорционални на вложената в тях енергия.
  23 сеп 2020
  Последни новини