От х:

Днес в x:

17 °C

Школа „Колорит“ подреди първоюнска иложба от хартиени вдъхновения

  Първоюнска изложба в Хасково. Няма нищо по –хубаво и по-естествено тя да е от деца за деца.

  В галерия „Форум“ младите художници от школа „Колорит“ към читалище „Заря“ вече  направиха този подарък. Подърк, който е към връстниците им, но и с намигване към вече порасналите деца на Хасково, и с пожелание да не спират да мечтаят.

  Красива изложба и глътка свежест, след творческото прекъсване, показват възпитаниците на Веселина Делчева. Ръководителката им е подбрала част от работите, с които школата затвори творческата си 2019 година. Сега, и като носител на символиката, че светът трябва да продължи да диша и всичко трябва да влезе в своя път, изложбата “Хартия“ се появява дни, след като изложбените зали отвориха, а школите, които са в читалищата вече имат възможност да възобновят работата си.

  Младите художници от школа „Колорит“ също се връщат отново в ателието на първи юни. „Поддържахме връзка по интернет, но ние сме едно цяло, и като хора, които са свикнали да са заедно от години, осъзнахме как срещите на живо са незаменими.“, сподели деветокласничката Рая Стоянова, която от 7 години вече е част от школата на Веселина Делчева. Младата художничка казва, че през времето на изолация не е спряла да рисува, дори на терасата на четвъртия етаж на блока, в който живее, е направила изложба на открито. Сложила е своите картини, които рисува във времето у дома, за да им се радват и съседите.

  „Макар и в домовете си децата да не са спрели да работят, творческият процес от разстояние е доста труден заради липсата на пряка комуникация, на възможнността като ръководител да ги насочвам в точния момент, докато развиват работата си“, споделя за творческия онлайн процес през последните месеци и Веселина Делчева. Тя обаче е заредена с много енергия и обещава, че скоро след като влязат да работят на живо в ателието, възпитаниците й ще поднесат нова изненада.

  И макар в трудно време, от „Колорит“ могат да се похвалят с нови постижения. Последното от тях е на Мелиса Мартинова, която е отличена за рисунката си с първо място във възрастовата група 12 години на Националния детски конкурс „Виж моя ангел“, организиран от Арт къща „Куклите“.

  Изложбата на школата в галерия “Форум“ няма да има официално откриване, заради мерките, които не допускат струпване на хора в залата. Но от днес тя е на вниманието на всички, които обичат свежите идеи и са любопитни да видят как децата са използвали старата хартия, за да й дадат нов път.

  Красимира Славова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Видеа по темата

  Хороскоп за 09.07.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Този ден ще бъде сравнително добър, но в случай че съумеете да не изразходвате енергията си за незначителни неща. Възможно е да чуете новина, която ще ви накара да се почувствате добре. Вечерта се заемете с нещо, което ще ви раздвижи.
  09 юли 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  През по-голямата част от деня ще се занимавате със съществени неща, такива, с които да подобрите живота си. Деловите ви начинания ще продължат да ви държат в кондиция, отговорни и пробудени за всичко, от което бихте могли да спечелите. Подписаните споразумения ще ви осигурят добри печалби за в бъдеще.
  09 юли 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  По делови въпроси ще търсите контакти с хора, чиято сфера на интереси съвпада с вашата. Ще срещнете разбиране сред близките си, за голяма част от доходите в семейството заслугата е ваша. С логичните си анализи ще привлечете вниманието на важен за вас човек. Последващото развитие на събитията ще бъде във ваша полза.
  09 юли 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Имате планове, които ще подтикнат към конкретни действия. При някои от вас те ще са насочени в професионалната сфера, други ще търсят подходящи партньори или нова работа. Във всички случаи няма да ви бъде непосилно трудно, подготвени сте за по-сложни ситуации. Най-важно е да запазите присъствие на духа и в спокойна обстановка да вземате решенията си.
  09 юли 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Имате планове за разширяване на дейността си, но е по-добре да ги оставите за по-късен етап. Бъдете търпеливи, ще дойде и вашето време. Концентрирайте се върху друго, също интересно занимание. Подготвени сте и бихте могли да се разгърнете пълноценно на това ви поприще. Материални придобивки.
  09 юли 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Деловите срещи ще преминат успешно и ще можете да защитите в голяма степен интересите си. Заложете на уменията си да убеждавате и тактично насочвайте разговора в изгодната за вас посока. Ще напредвате, стига да не се колебаете дълго. Предстоящо пътуване, преместване или друго организирано мероприятие ще ви ангажира с организацията по него.
  09 юли 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Работата ще ви спори и ще ви носи удоволствие. С пораснали финансови възможности ще се погрижите и за развлеченията на близките си. Имате добър тонус, но нещо дълбоко в душата ви кара да тъгувате. Бъдете искрени пред себе си и дайте предимство на скритите си желания. Удовлетворявайки ги ще се почувствате щастливи.
  09 юли 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  На работното място ще се чувствате в свои води, изненадите няма да ви стресират и с рутина ще отх-върляте задачите си. Финансовите ви възможности ще по-раснат и с желание ще се погрижите за удобството на близките си. Не ви липсва настроение, но нещо дълбоко в душата ви кара да тъгувате. Бъдете искрени пред себе си.
  09 юли 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Не прекалявайте в старанието си да обяснявате на околните личните си проблеми. Каквито и да са те, всеки има нужда от малко спокойствие. Още повече, че повечето от вашите са въображаеми, затова не се учудвайте, ако не ви разбират. Можете да си бъдете взаимно полезни с човек, който е близък до вас, но с активни действия.
  09 юли 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Делови разговори и нова информация по развитието на конкретни проекти ще повишат интереса ви към тях. Занимаващите се с бизнес ще постигнат споразумение, с което ще ускорят финансова сделка или придвижат напред друга договореност. Дайте подкрепата си за някой, чиито проблем е от областта, в която сте силни.
  09 юли 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще получите сили и ще се измъкнете от една ситуация, като направите правилния избор. Отдайте заслуженото и на хората, които ви подкрепят и насърчават. Ако желаете да запазите вниманието на човека до себе си му покажете, че го уважавате и цените. Вътрешното ви усещане за нещата ще ви подскаже как да се справите с несигурността си.
  09 юли 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Гледайте на промените, като на добра възможност да се справите със затрудненията си. Правете го за доброто на всички онези, които обичате. С позитивното си присъствие ще подобрите климата в семейството. Не обвързаните ще постигнат съгласие с партньора си и ще направят сериозна крачка към общото си бъдеще.
  09 юли 2020
  Последни новини