От х:

Днес в x:

17 °C

Школа „Колорит“ подреди първоюнска иложба от хартиени вдъхновения

  Първоюнска изложба в Хасково. Няма нищо по –хубаво и по-естествено тя да е от деца за деца.

  В галерия „Форум“ младите художници от школа „Колорит“ към читалище „Заря“ вече  направиха този подарък. Подърк, който е към връстниците им, но и с намигване към вече порасналите деца на Хасково, и с пожелание да не спират да мечтаят.

  Красива изложба и глътка свежест, след творческото прекъсване, показват възпитаниците на Веселина Делчева. Ръководителката им е подбрала част от работите, с които школата затвори творческата си 2019 година. Сега, и като носител на символиката, че светът трябва да продължи да диша и всичко трябва да влезе в своя път, изложбата “Хартия“ се появява дни, след като изложбените зали отвориха, а школите, които са в читалищата вече имат възможност да възобновят работата си.

  Младите художници от школа „Колорит“ също се връщат отново в ателието на първи юни. „Поддържахме връзка по интернет, но ние сме едно цяло, и като хора, които са свикнали да са заедно от години, осъзнахме как срещите на живо са незаменими.“, сподели деветокласничката Рая Стоянова, която от 7 години вече е част от школата на Веселина Делчева. Младата художничка казва, че през времето на изолация не е спряла да рисува, дори на терасата на четвъртия етаж на блока, в който живее, е направила изложба на открито. Сложила е своите картини, които рисува във времето у дома, за да им се радват и съседите.

  „Макар и в домовете си децата да не са спрели да работят, творческият процес от разстояние е доста труден заради липсата на пряка комуникация, на възможнността като ръководител да ги насочвам в точния момент, докато развиват работата си“, споделя за творческия онлайн процес през последните месеци и Веселина Делчева. Тя обаче е заредена с много енергия и обещава, че скоро след като влязат да работят на живо в ателието, възпитаниците й ще поднесат нова изненада.

  И макар в трудно време, от „Колорит“ могат да се похвалят с нови постижения. Последното от тях е на Мелиса Мартинова, която е отличена за рисунката си с първо място във възрастовата група 12 години на Националния детски конкурс „Виж моя ангел“, организиран от Арт къща „Куклите“.

  Изложбата на школата в галерия “Форум“ няма да има официално откриване, заради мерките, които не допускат струпване на хора в залата. Но от днес тя е на вниманието на всички, които обичат свежите идеи и са любопитни да видят как децата са използвали старата хартия, за да й дадат нов път.

  Красимира Славова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Видеа по темата

  Хороскоп за 24.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Щадете нервите и здравето си. Гледайте на случващото се от към добрата му страна, защото със сигурност има такава. Ще ви се отдаде да намерите бързо решение на въпрос, имащ отношение към работата или бита ви. Бизнесмените ще подготвят или пристъпят към сделка или друга активност, носеща им добри доходи.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Като истински прагматици, ще проучите възможностите, които имате и след това ще пристъпите към действие. Но не се ангажирайте с прекалено много задачи, за да не повишите напрежението и кръвното си. Бъдете по-внимателни към човек от обкръжението ви, той е добър към вас, а вие му обръщате гръб.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Добрите оценки за работата ви ще ускорят издигането ви в службата. С делови нюх ще предпочетете сътрудничеството с човек, което ще ви бъде от полза. В добро настроение, сред познати и близки хора вечерта ще споделяте впечатленията, които имате от приключило пътуване.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Превърнете работата си днес в удоволствие. Предпоставките за това са много добри. Съдействието на колегите ви може да ви се стори подозрително, но е искрено, повярвайте. Има “опасност” да се сбъднат и най-смелите ви мечти, за това внимавайте какво си пожелавате. В любовта ви очакват споделени радости.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Приемете предизвикателствата в живота си като средство да сте будни и в крак с новостите. Благоприятна развръзка на личен проблем ще ви успокои и зареди с добри очаквания. Ще си изясните важен за вас въпрос и ще получите възможност да осъществите плановете си. Бизнес-делата ви навлизат в по-благоприятен период.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Необходимо ви е повече самочувствие и увереност в собствените сили, за да успеете да реализирате плановете си. Ще получите доста разумен съвет относно начина си на действие, за който трябва да сте благодарни. Не правете необмислени покупки.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Успешно ще придвижите напред делата си, така щото да доведат до финансово благополучие. Но това ще е съпроводено с напрежение и умора. Ще станете обект на внимание и интерес за някого и не бива да се показвате нервни. Повече се усмихвайте и работете върху себе си. Харесвани сте и това ви прави по-витални и добри.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Въпроси, които не търпят отлагане ще бъдат на дневен ред. Възможно объркване ще ви накара да обмисляте ходовете си по-детайлно. Успехът ще насочи вниманието ви към факти, които до сега са ви убягвали. Все по-често ще се замисляте за цената на това, което правите и получавате.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Промените, предизвикани от вас самите ще започнат да влияят и на обкръжението ви. Не винаги това ще им носи утеха, дори можете да станете обект на нездрав интерес от тяхна страна. Тихо приемете недоволството им и вярвайте, че работите в името на своето по-добро бъдеще.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Не по-малко имате нужда от спокойствие, затова не ставайте причина за дрязги и недоразумения днес. Не давайте обещания, които не сте в състояние да изпълните. Бъдете естествени и искрени, когато изразявате отношение към заобикалящите ви. Не се оправдавайте, а поемете отговорност за постъпките си.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще ви спори в общи задачи и работа в екип. Бъдете отворени за нововъведения и партньорски компромиси, каквото и да ви струва това. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Обграждайте се с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Приятно ви е да си мислите за предстоящата почивка, но засега трябва да се съсредоточите върху работата си. Не се преуморявайте и не поемайте чужди ангажименти. Вечерта прекарайте сред приятни за вас хора.
  24 сеп 2020

  Случаен виц

  Последни новини