От х:

Днес в x:

3 °C

Школа „Колорит“ подреди първоюнска иложба от хартиени вдъхновения

  Първоюнска изложба в Хасково. Няма нищо по –хубаво и по-естествено тя да е от деца за деца.

  В галерия „Форум“ младите художници от школа „Колорит“ към читалище „Заря“ вече  направиха този подарък. Подърк, който е към връстниците им, но и с намигване към вече порасналите деца на Хасково, и с пожелание да не спират да мечтаят.

  Красива изложба и глътка свежест, след творческото прекъсване, показват възпитаниците на Веселина Делчева. Ръководителката им е подбрала част от работите, с които школата затвори творческата си 2019 година. Сега, и като носител на символиката, че светът трябва да продължи да диша и всичко трябва да влезе в своя път, изложбата “Хартия“ се появява дни, след като изложбените зали отвориха, а школите, които са в читалищата вече имат възможност да възобновят работата си.

  Младите художници от школа „Колорит“ също се връщат отново в ателието на първи юни. „Поддържахме връзка по интернет, но ние сме едно цяло, и като хора, които са свикнали да са заедно от години, осъзнахме как срещите на живо са незаменими.“, сподели деветокласничката Рая Стоянова, която от 7 години вече е част от школата на Веселина Делчева. Младата художничка казва, че през времето на изолация не е спряла да рисува, дори на терасата на четвъртия етаж на блока, в който живее, е направила изложба на открито. Сложила е своите картини, които рисува във времето у дома, за да им се радват и съседите.

  „Макар и в домовете си децата да не са спрели да работят, творческият процес от разстояние е доста труден заради липсата на пряка комуникация, на възможнността като ръководител да ги насочвам в точния момент, докато развиват работата си“, споделя за творческия онлайн процес през последните месеци и Веселина Делчева. Тя обаче е заредена с много енергия и обещава, че скоро след като влязат да работят на живо в ателието, възпитаниците й ще поднесат нова изненада.

  И макар в трудно време, от „Колорит“ могат да се похвалят с нови постижения. Последното от тях е на Мелиса Мартинова, която е отличена за рисунката си с първо място във възрастовата група 12 години на Националния детски конкурс „Виж моя ангел“, организиран от Арт къща „Куклите“.

  Изложбата на школата в галерия “Форум“ няма да има официално откриване, заради мерките, които не допускат струпване на хора в залата. Но от днес тя е на вниманието на всички, които обичат свежите идеи и са любопитни да видят как децата са използвали старата хартия, за да й дадат нов път.

  Красимира Славова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Видеа по темата

  Хороскоп за 07.03.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Авторитетът, с който се ползвате ще разшири възможностите пред вас в бизнес и професионален план. В реализацията на целите си ще ви се наложи да правите компромиси, но няма да съжалявате. И с право, в замяна ще получите удовлетворяващи ви условия. Някой, с когото имате неизяснени отношения ще поиска обяснение.
  07 мар 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ще ви въвлекат в спор, към който е по-добре да запазите неутралитет. На по-късен етап това ще ви донесе предимство, за това бъдете далновидни. Добри новини, свързани с бизнеса или службата, или отнасящи се до нова заетост. Домашен ремонт може да погълне от времето ви, но не се противете.
  07 мар 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Високите ви изисквания налагат да не спирате в развитието си, в професионален и личен план. Добрите ви контакти ще са ви от полза при търсене на повече информация по интересуващ ви въпрос. Културни интереси ще ви отведат на интересно място, сред хора, споделящи общи вълнения.
  07 мар 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Денят ви ще премине без изненади и ще успеете да се подготвите за предстояща изява. Настроението ви ще се подобри и това ще се отрази на всички около вас, ставайки по-добри, усмихнати и услужливи. Пътуванията ще преминат без излишни главоболия и с добри резултати, ако са свързани със срещи и работа.
  07 мар 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Обзети сте от ентусиазъм и горите от желания за действие. Добре ще е, ако обедините усилията си с тези на хората около вас. Можете да се надявате на успех следобед, когато имате по-благоприятни шансове да достигнете до цел. Занимават ви и личните проблеми на ваш близък. Може би наистина ще му помогнете.
  07 мар 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Очаква ви доста разнородна и интересна работа днес. Може би ще се наложи да се справяте в ситуация непривична за ежедневните ви занимания и това ще се окаже много полезно за в бъдеще. Ако се реализирате в деловата сфера денят може да ви донесе и перспективна възможност за инвестиции, което в кратък срок ще се отрази много благотворно на материалното ви положение.
  07 мар 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Съобразявайки се с обстоятелствата, ще си наложите повече тъпение в общуването с колегите и всички около вас. Прецизността, с която работите ви носи добри резултати и в същото време трупате емоционално и физическо напрежение, което ако не бъде овладяно, може да доведе до нежелани последствия.
  07 мар 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Може да се каже, че днес е един от вашите дни. Успехът ви в службата ще бъде нещо естествено днес, като няма да закъснеят и новини за повишения или добри материални и лични печалби. Сякаш сте полетели на ангелски крила. Е, напоследък доста се потрудихте и сега намерете подобаващ начин за веселба и почивка. Няма да ви липсва добра компания от верни другари.
  07 мар 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Нови развития или непредвидени обстоятелства могат да променят намеренията ви, най-вече в служебен план. Нови срокове, по-спешни задачи или неотложно пътуване ще ускорят темпото. Проявете разбиране и с работата си покажете, че сте над дребните и незаслужаващи внимание нечии капризи.
  07 мар 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Когато се чувствате добре и във форма, на всички около вас им е приятно. Настроението и самочувствието ви се нуждаят от оздравяване. Обърнете внимание на онези неща, които ви причиняват болка и ви правят унили. Дистанцирайте дразнителите, починете си от всякакви грижи, потърсете приятни за душата и тялото ви занимания.
  07 мар 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Настроението ви днес едва ли ще е върхово, за което няма конкретна причина. За да се разбирате с околните обаче, постарайте се да владеете емоциите си и да не пресичате ентусиазма на хората, които го проявяват. В личен план ще бъдете изненадани от констатация на ваш близък, която доста ще ви накара да се замислите.
  07 мар 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Идващите дни ще ви натоварят с отговорности и повече ангажименти. Гледайте днес да си починете, като оставите и на другите да се включат в домашната работа. Децата ще следват своите желания и това ще ви кара да се съобразявате с тях. Повече мислете за здравето си, има какво да промените в режима си на хранене.
  07 мар 2021
  Последни новини