От х:

Днес в x:

2 °C

Школа „Колорит“ подреди първоюнска иложба от хартиени вдъхновения

  Първоюнска изложба в Хасково. Няма нищо по –хубаво и по-естествено тя да е от деца за деца.

  В галерия „Форум“ младите художници от школа „Колорит“ към читалище „Заря“ вече  направиха този подарък. Подърк, който е към връстниците им, но и с намигване към вече порасналите деца на Хасково, и с пожелание да не спират да мечтаят.

  Красива изложба и глътка свежест, след творческото прекъсване, показват възпитаниците на Веселина Делчева. Ръководителката им е подбрала част от работите, с които школата затвори творческата си 2019 година. Сега, и като носител на символиката, че светът трябва да продължи да диша и всичко трябва да влезе в своя път, изложбата “Хартия“ се появява дни, след като изложбените зали отвориха, а школите, които са в читалищата вече имат възможност да възобновят работата си.

  Младите художници от школа „Колорит“ също се връщат отново в ателието на първи юни. „Поддържахме връзка по интернет, но ние сме едно цяло, и като хора, които са свикнали да са заедно от години, осъзнахме как срещите на живо са незаменими.“, сподели деветокласничката Рая Стоянова, която от 7 години вече е част от школата на Веселина Делчева. Младата художничка казва, че през времето на изолация не е спряла да рисува, дори на терасата на четвъртия етаж на блока, в който живее, е направила изложба на открито. Сложила е своите картини, които рисува във времето у дома, за да им се радват и съседите.

  „Макар и в домовете си децата да не са спрели да работят, творческият процес от разстояние е доста труден заради липсата на пряка комуникация, на възможнността като ръководител да ги насочвам в точния момент, докато развиват работата си“, споделя за творческия онлайн процес през последните месеци и Веселина Делчева. Тя обаче е заредена с много енергия и обещава, че скоро след като влязат да работят на живо в ателието, възпитаниците й ще поднесат нова изненада.

  И макар в трудно време, от „Колорит“ могат да се похвалят с нови постижения. Последното от тях е на Мелиса Мартинова, която е отличена за рисунката си с първо място във възрастовата група 12 години на Националния детски конкурс „Виж моя ангел“, организиран от Арт къща „Куклите“.

  Изложбата на школата в галерия “Форум“ няма да има официално откриване, заради мерките, които не допускат струпване на хора в залата. Но от днес тя е на вниманието на всички, които обичат свежите идеи и са любопитни да видят как децата са използвали старата хартия, за да й дадат нов път.

  Красимира Славова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Видеа по темата

  Хороскоп за 01.12.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Днес сте доста заети, но вършите всичко по отличен начин. Намирате време дори за незначителни неща, а това се дължи на безупречната ви организираност. Не допускайте на нищо да нарушава графика ви, тъй като това няма да се отрази добре на очакванията ви.
  01 дек 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Не се отказвайте от целите си, перспективите са обещаващи. С повече активност и добра организация ще се адаптирате към промените, колкото и да не ги отчитате като факт. Вътрешни противоречия ще ви изправят пред необходимостта да вземете бързи решения, отнасящи се до вас самите.
  01 дек 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  За себе си изяснете какво точно искате и го направете.Успеете ли, ще се почувствате по-добре и ще добиете желание за нови развития. Започнати проекти могат да бъдат прекъснати, вина, за което носите и вие. Работейки върху себе си, ще постигнете вътрешна хармония и с повече доверие ще градите плановете си.
  01 дек 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Акумулираната от вас енергия ще се прояви по подходящ начин и скоро ще може да се поздравите с практични реализации. Новости и от личен характер ще зарадват някои от вас, особено самотните Раци. Започната връзка ще продължи дълго. Вниманието и нежността, на които се радвате ви правят по-добри.
  01 дек 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Работете сериозно днес, тъй като развитието на делата ви в близко бъдеще зависи до голяма степен от днешния ден. Подходете с търпение към бюрократичните неуредици и не хабете нервите си за дреболии. Замислете се за сериозни инвестиции.
  01 дек 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Нищо не е невъзможно за вас, щом веднъж сте решили да действате. Само внимавайте, да не предизвикате съдбата с агресивната си намеса в отношения и събития, в които е по-добре да стоите настрана. Ако целите ви са свързани с бизнеса или професионалната кариера ви очаква натоварена програма.
  01 дек 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ако не изненадвате с нищо партньорите си днес и действате така, както те очакват, ще имате хубав ден. Овладейте емоциите си и проявете повече търпение в отношенията си с близките. Служебни пътувания ще ви ангажират допълнително, но не съжалявайте. Има какво да покажете и на какво да се научите.
  01 дек 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Не се преуморявайте, ангажиментите ви са достатъчни за повече от едни човек, за да поемате нови. Потърсете свой начин да си починете, като се освободите от натоварващи мисли и обновите силите си. Така ще се подготвите и по-добре за предстоящите си изяви, за които сте нетърпеливи.
  01 дек 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Всичко може да почака, щом така преценявате, че е най-добре за вас. Запазете доброто си настроение и не пропилявайте времето си в усилия да убеждавате някого в правотата на мислите си. Оставете другите сами да решават бъдещето си, вие се погрижете за своето. Но и не оставяйте в близките си впечатления за отчуждение.
  01 дек 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
  01 дек 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Съсредоточете енергията си в творчески проекти и ще постигнете забележителни резултати. Внимавайте да не се разминете с една изгодна сделка. Очертава се служебно пътуване, което ще отвори шанс за служебен просперитет.
  01 дек 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Повече се вслушвайте в мнението на специалистите и не пристъпвайте съветите им. Във ваш интерес е да се поддържате в добра форма и да не прекалявате с нищо. Начинанията, с които се захващате могат да бъдат успешни, ако смекчите тона си в отношенията с колегите и приведете в ред личните си дела. Не се разпилявайте.
  01 дек 2020
  Последни новини