От х:

Днес в x:

Галерията в Хасково продължава творческата година с обновен сайт

Изображение 1 от 3

    Художествената галерия в Хасково „Атанас Шаренков“ продължава творческата година с нова визия в интернет. Сайтът на градската галерия, под чиято шапка е и галерия „Форум“ е, изцяло обновен.

    „По време на принудителния двумесечен престой, когато заради наложените мерки за социална изолация затвориха галериите и изложбените зали, ние успяхме да свършим нещо, която обмисляхме отдавна. Именно това е подобряването на визуалното ни присъствие в интерактивното пространство, посочи директорката на галериите Татяна Форева.

    Освен любопитна информация за гостуващите изложби и автори, скоро на сайта на Художествената галерия в Хасково ще могат да се видят и 3D изображения на част от експонатите в постоянната експозиция. Галерия „Шаренков“ притежава  богат фонд от произведения на популярни български и чужди автори, стари майстори на четката и на произведения от младото поколение артисти.

    Сайтът се поддържа на български и английски език и в него скоро ще бъде предложена  възможност за интерактивна разходка в залите на Градската художествена галерия. На първа страница в момента сайтът представя новата изложба, подредена в галерия „Форум“, която е на децата от Школата по приложни изкустава“Колорит“ към Читалище „Заря“, с ръководител Веселина Делчева. Тя е посветена на първи юни.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини