От х:

Днес в x:

Изровиха над 1500 ценности от къщата на единия от задържаните с уникалното съкровище

Съдове с над 1500 метални предмета, видимо сребърни и златни, са изровени от двора на къщата на единия от задържаните с уникалното съкровище. Ценностите са открити при триденвно претърсване, проведено съвместно от агенти на ГДБОП, разследващи полицаи, следовател, служители от Районно управление-Симеоновград и жандармерия, в присъствието на археолози от Националния археологически институт с музей /НАИМ/ към БАН, съобщиха от МВР.

Ценностите са открити в многобройни тайници в двора на къщата на дълбочина от 60-80 см. Предметите са били много добре консервирани и укрити по начин така, че да бъде затруднено търсенето с металдетектор. Според първоначалния анализ и оценка на археолозите, те представляват културно-исторически ценности. Предстоят експертизи, по които в момента работят над 40 специалисти. Вероятно е операцията да се окаже най-голямата в този сегмент на правоохранителната дейност, съобщи заместник-главният прокурор Иван Гешев.

Уникалното съкровище беше задържано в началото на месеца и бяха арестувани четирима души. Сред тях беше арестуван и служителят от ДАНС-Хасково Недко Добчев.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

  • 1
    Еж
    ежко
    17 -6
    21:20, 22 окт 2018
    За кокошка няма прошка!
  • 2
    Ja
    Jack Bauer
    14 -30
    21:36, 22 окт 2018
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • Им
      Иманяр-калфа
      15 -3
      11:35, 23 окт 2018
      Некадърните и корумпирани политици трябва да се наказват с СМЪРТ,умнико!!!!В някои развити европейски държави,кой каквото си намери си е негово,без да го преследва закона!!!!Ако са ценни артефакти,държавата ги изкупува на подобаваща цена,не като в България да ти дават жълти стотинки или да те съдят за иманярство,с некадърно създадени закони от политици които са за трепане!!!!Всички знаем как се подменят с ментета истинските артефакти,и политиците от по-високите етажи се облагодетестват от оригиналите като ги продават за милиони в чужбина!!!Ако намериш например,случайно монета която струва 50,000евро,каво ще направиш, ще я занесеш в полицията ли,или в музея!!!!Първо полицаите-слугите на некадърната власт,ще ти обърнат цялата къща с краката нагоре,ще ти задават глупави въпроси,все едно си в филма От Глупав по-Глупав и накрая някой измислен експерт-некадърник ще оцени монетата на 2000лв и ще ти дадат 200лв да се почерпиш и чао!!!!После правят дубликат на монетата и оригинала отива при някой чичко-политик!!!Панагюрското златно съкровище си е живо менте,оригинала отдавна е изчезнал някаде.....Къде са всички безценни артефакти,които бяха намерени в село Хухла-ИВАЙЛОВГРАД......беше открит подземен град пълен с злато,копоите на Бойко го пазеха цяла година,после излезна един умник по-телевизията и каза че хората в България и света още не били готови да научат истината за този древен град-не били дорасли още!!!Милиарди изкараха от там....и къде са....при иманярите от парламента??????
    • Ja
      Jack Bauer
      5 -3
      14:37, 23 окт 2018
      Голямо есе си написал. Много от нещата са верни, не мога да го оспоря. Но от където минете вие иманярите и калфите им, сте като скакалци, всичко трошите и грабите и след вас нищо не остава. А това е история, която трябва да се пази за поколенията.
  • 3
    Ан
    Ана
    23 -22
    00:14, 23 окт 2018
    Ай глей си работата бе! Ще се наказва...човека търсил и намерил...а ти не завиждай!
  • 4
    Ке
    Кенанския Маймун
    27 -4
    03:42, 23 окт 2018
    Най-големите иманяри бяха и си остават археолозите - всичко по-ценно го продват на мутрите и бейовете и ги водят по обектите :))
  • 5
    Би
    бивш служител на м в р.
    7 -5
    12:04, 23 окт 2018
    всичко разбирам но не мога да се съгллася със онзи от д а н с тоя палячо тоя никавец недко добчев тоя предател как ще погледне колегите си кой го е приел във редовете на мвр кой го е проучвал податлив ли е бил онижение да го коментирам тоя мезерник . за тоя добчев закона трябва максимална присъда пълен бо-ук си добчев
    • Не
      Не от МВР
      9 0
      13:56, 23 окт 2018
      Ако е само той, с мед да го намажем 😂
  • 6
    Ом
    омотан
    7 0
    16:50, 23 окт 2018
    Да изчакаме все пак експертизите за автентичността на "съкровищата" и тогава да кълнем, а?
Последни новини