От х:

Днес в x:

9-годишна от Молдова подреди участниците в конкурса „Недялка Симеонова“

    9-годишната Петра Плешка от Молдова изтегли жребия в Международния конкурс за цигулари „Проф. Недялка Симеонова“, който започна от днес. В надпреварата участват 21 млади цигулари от 6 държави. Те са разделени в 4 възрастови групи.

    При най-малките от първа възрастова група жребият определи Мария Стоева от Пловдив, която също е на 9 години. Във втора възрастова група първа ще се изяви 13-годишната Виктория Дорин от Молдова.

    Преди тегленето на жребия кметът на Хасково Добри Беливанов поздрави участниците и им пожела успех в конкурса. Изпълненията на цигуларите започнаха в 13:30 часа днес и се оценяват от жури с председател проф. Ангел Станков.

    Международният конкурс за цигулари е част от програмата на 43-тите Музикални дни „Проф. Недялка Симеонова“, организирани от община Хасково.

    По-късно през деня – от 17:30 часа в Регионалната библиотека „Христо Смирненски“ ще бъде представена биографичната книга за именитата наша пианистка проф. Ружка Чаракчиева с автор Ирен Капеловска. От 19 часа в театър Иван Димов“ ще се състои Юбилеен концерт на проф. Ангел Станков – цигулка, по случай неговата 70-годишнина. На рояла ще се изяви проф. Ростислав Йовчев. Програмата на музикалните дни продължава до неделя.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Случаен виц

    Последни новини