От х:

Днес в x:

6-годишен е първият цигулар в конкурса „Проф. Недялка Симеонова“

    6-годишният Чезар Молдовану от Молдова изтегли жребия в Международния конкурс за цигулари „Проф. Недялка Симеонова“, който бе официално открит в 12:30 часа днес в театър „Иван Димов“ в Хасково. Първокласникът изтегли първо себе си.

    Конкурсната програма започна в 13:30 часа днес в театъра. В нея ще участват общо 26 млади цигулари, които са разпределени в 4 възрастови групи. Освен от България, има цигулари от Модова и Русия. Изпълненията им ще се оценяват от жури с председател проф. Йосиф Радионов, който от дълги години води клас по цигулка и е в основата на цигулковата школа в България в последните години. Наградният фонд за призьорите в различните възрастови групи е 6900 лева.

    Международния конкурс за цигулари е в рамките на на 46-тото издание на Музикалните дни, посветени на знаменитата хасковска цигуларка проф. Недялка Симеонова, които ще продължат до 24 октомври 2021 година. Събитието е част от културния календар на община Хасково. То беше официално открито от заместник-кметът на община Хасково Мария Вълчева.

    Днес и в следващите два дни са предвидени са три концерта от 19 часа – единият е на Камерен оркестър Хасково в партньорство със Симфониета Враца и ще е в читалище „Заря“, а другите два ще са в театър „Иван Димов“ – на Камерен оркестър „Диалнополис“ и на Камерен ансамбъл „Софийски солисти“.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Се
      Сертификат?
      7 0
      14:14, 22 окт 2021
      Имаше ли проверки за зелени сертификати днес на входа на театъра и ще има ли довечера на входа на Заря??
    • 2
      Жр
      Жребий
      1 -1
      17:21, 22 окт 2021
      Анета Кутелова, не се ли пише жребия. В това изречение кратък член.
      • Да
        Да знаеш
        1 -1
        20:27, 22 окт 2021
        С жени за член не се спори!

    Още новини

    Последни новини