От х:

Днес в x:

Пуснаха „златна рибка“ в язовир край Конуш

    Пуснаха „златната рибка“ в язовир край хасковско село Конуш. Действително тя не е златна, но на гръбната й перка беше закачена златна обеца. Идеята е на арендатора Данчо Минчев, който от 7 години стопанисва водоема за спортен риболов.

    Акцията беше изпълнена вчера по време на зарибяване на язовира. Във водата бяха пуснати шарани с общо тегло 1 тон, като отделните екземпляри тежат от 2 до 6 кг. През това време Минчев избра една от рибите – 6-килограмов шаран и й постави златната обеца.

    „Който я хване остава за него - и рибата, и 4-грамовото бижу. Надявам се, че ще носи късмет на притежателя“, каза мъжът. „Докато рибата обаче бъде уловена, може и да порасне“, с усмивка коментира Минчев. Той възнамерява акцията да бъде продължена и занапред – веднага щом бъде уловена рибата със златна обеца, да бъде пуснат друг шаран, но с по-масивно злато.

    В язовира се развъжда още амур, толстолоб, сом и щука, а любители риболовци идват не само от Хасковска област, но и от Кърджалийска.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      Ян
      Янко Митев
      12 -2
      19:19, 22 окт 2021
      Преди няколко дни точно там хванах такова прасе докарах го до брега но кепът ми се оказа малък. Язовира е пълен с рибоци и емоции.
    • 2
      Има приказни места по арденските язовири .... Особенно ако можеш да стигнеш до там
      • Ет
        Ето тона е кеф
        14 -2
        00:15, 23 окт 2021
        Вие май не схващате,че това си е чиста и проста ПЛАТЕНА РЕКЛАМА е там е кефа да си платиш и пишман рибарите да ти дойдат на гьола и да ти избият разходите за зарибяване за златна куха обица най вече кинтите дето са дадени за РЕКЛАМНАТА СТАТИЯ.Ето на това му се казва кеф.
    • 3
      Ло
      ловец
      11 0
      07:41, 23 окт 2021
      там рибата мирише на батак, не се яде.
      • Ет
        Ето това е кеф
        11 0
        10:40, 23 окт 2021
        Мириши защото това са гьолове (водоеми) изкопани със цел напояване през лятото на посевите когато е сухия сезон и във тях имаше само жаби,змии,също така наречените слънчеви рибки и селскостопанските крави,биволи и магарета влизаха в тях да се охлаждат от жегата. А не са хидроинженери водоеми или съоръжения направени с цел за събиране на питейна вода и рибно развъждате примерно като язовирите Тракиец,Жребчево,Искър и много други.Не споменавам други язовири в Хасковска облост защото те са правени и за други цели.Ето затова смърди рибата там на този гьол.
    • 4
      Не
      Нела
      3 0
      09:15, 24 окт 2021
      А това бил Данчо - Рамаданчо. Едно време държеше бутки за вестници сега вече е арендатор.
    Последни новини