От х:

Днес в x:

МВР и ДАИ със засилени проверки на товарните автомобили и автобусите

Засилени проверки на товарните автомобили и автобусите ще се извършват от днес до 21 октомври 2018 г. на територията на всички държави-членки на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция (TISPOL), съобщиха от МВР.

Подобни операции са заложени в графика на TISPOL, за да се обърне внимание на водачите, че при възникване на тежка катастрофа с участието на товарни автомобили, последиците и броят на загиналите и ранените са значително по-голeми в сравнение с другите тежки инциденти на пътя.

Основните причини за възникналите инциденти с участието на товарни автомобили и автобуси са неспазване времето за почивка от водачите, превишаването на скоростта, употребата на алкохол и упойващи вещества, превоз на необезопасени товари, както и претоварването на автомобилите.

Проверките ще се правят по метода “широкообхватен контрол” и ще се следи и за валидна задължителна застраховка “Гражданска отговорност” на автомобилистите, както и за платена винетна такса. Те ще се осъществяват съвместно със служители на Криминална полиция и на Изпълнителната агенция “Автомобилна администрация” /бившата ДАИ/. Проверки ще бъдат извършвани и за транспортиране на нелегални мигранти, притежание и пренос на наркотични и упойващи вещества, транспортиране и притежание на незаконни огнестрелни оръжия и крадени стоки, превоз на стоки различни от упоменатите в документите за товара, обявени за издирване лица и други криминални престъпления.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ке
    Кенанския Маймун
    4 -2
    18:39, 15 окт 2018
    Що мразя Запптиетата ???
    Тормозят работещите хора ,
    и пазят Мутрите , Бейовете и Ромляните от Народния гняв
    ...
    Едно заптие не каза за 30 години " България се топи с 30 души на ден "
  • 2
    Ке
    Кенанския Маймун
    4 0
    19:07, 15 окт 2018
    с 200 души на ден
    ... всеки ден 30 години
    ... от 10 милиона на 6 милиона (от тях 1 милион ромляни) ... Моя грешка

Още новини

Последни новини