От х:

Днес в x:

Деца и родители ритаха благотворително за физкултурния салон на „Петьофи”

Изображение 1 от 4

    Десетки малки и големи любители-спортисти се включиха в благотворителната кампания за събиране на средства за закупуване на оборудване за физкултурния салон на хасковското ОУ “Шандор Петьофи”. Школото беше основно ремонтирано по проект чрез програмата „Региони в растеж”, който не включваше уреди и пособия за часовете по физическо възпитание и спорт. Заради това един от бившите възпитаници на училището Димитър Георгиев, чието дете сега е в първи клас, поде инициатива за събиране на средства чрез спорт. Така днес бяха сформирани 6 футболни тима – два от първокласници, два от ученици от 6 и 7 клас, както и два отбора с ветерани. Повечето от възрастните са и бивши възпитаници на училището, сред които беше и областният управител Станислав Дечев. Отделно от футболистите, момичета и майки играха народна топка в двора на училището.

    Участниците и гостите на спортния празник имаха възможност да оставят своята лепта в кутии за събиране на дарения. Идеята е не само да се съберат пари за училището, но и децата и възрастните да бъдат по-активни в спорта, обясни организаторът на турнира Димитър Георгиев.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Бо
      борката кереза -енженер
      24 -4
      15:33, 14 окт 2018
      Усещам че скоро цялата държава ще заживее само от благотворителност само че кой ще бъде благотворителя не ми е ясно след като управниците ни са си изнесли париците навънка

    Още новини

    Последни новини