От х:

Днес в x:

Теле, златни пояси от САЩ и приз „Станка Златева“ на турнира по борба в Симеоновград

Община Симеоновград и местния клуб по борба "Вълко Костов" организират поредното издание на Международния турнир по борба "Шестте Великденски ангела". Той ще се състои на 7 октомври /неделя/ на площад „Трети март“ в Симеоновград. Тегленето на категориите ще започне в 10 часа, а схватките са час по-късно.

Поканени са борци от страната, Гърция и Турция. Те ще бъдат разпределени в няколко възрастови групи и категории – момичета (33, 40, 46 и 62 кг), момчета (35, 42, 47, 53 кг), подготвителна група (25 кг), юноши (56 кг), девойки (53 кг), мъже (до 75 кг, до 85 кг и над 85 кг).

Два златни пояса, изработени в САЩ, ще бъдат връчени на най-добрите борци. Осигурено е и теле за шампиона при мъжете в най-тежката категория. Победителите в различните категории ще получат медали, също изработени в САЩ и парични награди. Ще бъде даден и приз "Станка Златева", който ще бъде връчен лично от нея.

На събитието е поканен петкратният световен и трикратен вицеолимпийски шампион Александър Томов, олимпийският световен и европейски шампион Георги Мърков, най-добрата българска боркиня Станка Златева. От симеоновградския клуб са изпратили покана до известни личности, живели и служили в Симеоновград: ген. Данчо Дяков - шеф на НСО. Покана е получил и шефът на Военната академия ген. Груди Ангелов.

Международният турнир по борба е част от програмата на община Симеоновград по повод традиционния есенен панаир в града. Провежда се в памет на шестимата младежи, загинали при тежката катастрофа в нощта на Великден през 2011 г. Провежда се и по повод 105 години от разорението на тракийските българи. Тази година клубът "Вълко Костов" чества 15-годишен юбилей. В този период през него са преминали около 600 деца. Талантите от школата са спечелили около 300 медала от Държавни първенства и международни турнири. Състезателите са 15 пъти шампиони на Държавните първенства, организирани от Българската асоциация на спортистите от малките селища /БАСС/. "Такъв успех не е постиган от нито един отбор в 20-годишната история на БАСС", споделя Росен Бонев, президент и треньор на симеоновградския клуб. Той е определен като един от най-добрите треньори на тези игри. Занимава се с треньорска дейност в община Симеоновград от близо 30 години, а на световното за ветерани се класира седми. През клуба са минали състезатели, участвали на престижни първенства - Бистра Иванова, Ива Бонева, Теодорва Иванова и много други.Възпитаничката на школата Димитринка Сергеева стана пета на европейско, бори се на Световното за кадети в Атина, където стана девета. Класира се втора на Балканиадата в Сърбия.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Бо
    борец
    2 0
    10:44, 7 окт 2018
    "златни поясни"
  • 2
    Вв
    Вв
    3 -1
    15:07, 7 окт 2018
    Росен Бонев е поканил и извънземни. Но им поискали визи от външно министерство.тоя селяк Бонев се хвали с "големи" усепхи с групата му от ман..ли.
Последни новини