От х:

Днес в x:

Хванаха 23-годишния водач на Астрата, пратил Шарана в стълба и избягал

Установен и глобен е 23-годишният водач на лекия автомобил Опел Астра, който заби Фолксваген Шаран в бетонен стълб по улица „Георги Бенковски“ вчера, съобщиха от „Пътна полиция“ в Хасково. Санкцията за катастрофата е 200 лева, а за напускане на местопроизшествието е от 200 до 250 лева. За деянието законът предвижда и наказание лишаване от правоуправление за срок от 1 до 6 месеца, уточниха от КАТ.

Инцидентът стана в ранния следобед вчера. Тогава водачът на Шарана се спускал по надолнището на улица „Георги Бенковски“, когато на кръстовището с улица „Хан Аспарух“ изскочил водачът на Астрата. В резултат на това двете коли се ударили, а Шаранът се забил в стълба. След сблъсъка шофьорът на Астрата офейкал с колата си, но след издирване е бил установен.

Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (10)

  • 1
    Ан
    антимишок
    5 -30
    13:05, 5 окт 2018
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • 00
      001
      17 -2
      14:00, 5 окт 2018
      Най-големия ********* си ти "антимишок"!!!!Виновен е хлапака с астрата!!!!!
  • 2
    2 млн. км
    19 -1
    13:35, 5 окт 2018
    На "антимишок" - Като гледам в правописа ти, имаш 6 грешки. Знам ли кой е "*********"...! А пък да излезеш от "Хан Аспарух" без да се огледаш си е направо престъпление... Дааа мнооого малоумници в тва Хаскоьой..!
  • 3
    11
    112+
    6 -3
    14:17, 5 окт 2018
    И най-накрая --кой е виновен !!!!
    Или и двамата са виновни , че живеят в хаскьой ??????
    Ако някой знае верният отговор--нека го напише !!
    • Ко
      Корифеят на ЗДП
      8 -1
      16:38, 5 окт 2018
      Щом има интерес ще отговоря, защото ми омръзна да чета небивалици. Има една книжка, която се казва Закон за движението по пътищата и там е записано така: Пътен знак А26 "Кръстовище с път без предимство" - използва се за сигнализиране на кръстовище, образувано от пресичане отдясно и отляво с път, по-който движещите се ППС нямат предимство за преминаване през кръстовището. Този знак е поставен на ул. "Г. Бенковски" точно преди кръстовището с ул. "Хан Аспарух". Съответно на ул. "Хан Аспарух" е задължително да се постави знак стоп, но той липсва или е откраднат. Поставеният по - горе знак автоматично изключва кръстовище на равнозначни пътища, както и правилото на дясностоящия. Ако собственикът на фолксваген шаран заведе дело съставения му акт ще отпадне.
    • +-
      +-
      1 -1
      16:48, 5 окт 2018
      Никой не знае.
      Ето, пише в статията, че "според КАТ санкцията за напускане на местопроизшествието е от 200 до 250 лева."
      Това не е вярно.
      По-долу има коментар, че "санкцията на водача на астрата е от 200 до 500 лева за напускане на местопроизшествието", което също не е вярно.
      Защото:
      "Наказва се с лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от 1 до 6 месеца и с глоба от 50 до 200 лв. водач, който:
      .................
      5. наруши задълженията си като участник в пътнотранспортно произшествие;

      Те така е у нас, пък Вие искате отговор кои е виновен.
    • +-
      +-
      1 -2
      16:52, 5 окт 2018
      Актът няма как да отпадне с дело. Това може да се случи с наказателно постановление.
      Но, ако се състави и връчи акт, може да се представят възражения, включително допълнително писмени и има вероятност актът да бъде отменен и производството прекратено от съответния наказващ орган.
    • Ко
      Корифеят на ЗДП
      4 -3
      16:59, 5 окт 2018
      Отново се налага да обяснявам по простичко. Виновен е водачът на астрата, защото не е пропуснал шарана. Във вчерашната статия пишеше, че са наказали с акт водача на шарана, защото не бил спазил правилото на дясностоящия, а той е спазвал значението на знак А26 и няма вина.
    • +-
      +-
      3 -2
      17:22, 5 окт 2018
      Простичко, но все още неясно.
      Ако си на мястото на Астрата и нямаш пред себе си знак, /не знам как е на мястото/ какво правиш? Следваш правилото на дясностоящия и си с предимство.
      Другият, с Шарана, като вижда знак А26, трябва да знае че: "Пътни знаци А26, А27 и А28 се поставят само извън населени места, когато на пресичаните пътища са поставени пътни знаци Б1 или Б2.".
      Тоест, длъжен е да знае, че този знак не е на мястото си /поставен е в населено място/ и не трябва да го има предвид. От това следва, че виновен за ПТП-то е този с Шарана.
      Другият е виновен за напускането на произшествието.
    • 00
      001
      3 0
      22:31, 5 окт 2018
      +-на кой дъска на кой две на Вас цяло дюшеме!!!!!
Последни новини