От х:

Днес в x:

Финиш за школските ремонти, в Царската гимназия на училище на две смени

Школските ремонти в Хасковска област са приключили навсякъде, освен в Професионалната гимназията по дървообработване и строителство „Цар Иван Асен II” в Хасково.

В елитното училище се реновират по проект общежитието и работилниците, а срокът за приключване на обновяването е през 2019 година.

Школската сграда ще отвори врати в първия учебен на 17-ти септември, но заради ремонтите в работилниците по практика учениците ще влизат в час на две смени.

И през тази година традиционно гимназията ще посрещне ученици от града и целия регион, училището е предпочетено и от гимназисти от близките до Хасковска области. Създадена е организация за настаняването им, гимназистите, които са от населени места извън Хасково ще бъдат въведени в общежитията до автогарата, осигурени са и допълнителни стаи в други общежития за настаняването им, посочиха от Регионалното управление по образованието.

От началото на лятата ваканция 12 училища влязоха в ремонт, за да обновят облика си.

В началото на септември в половината от тях все още вървяха последните щрихи по реконструкцията. Дни преди да бие първия звънец за новата учебна година всички са в готовност за приема.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Още новини

Последни новини