От х:

Днес в x:

Временните табели заради Околовръстното забиват трафика да се лута из Хасково

    Временната организация на движението заради ремонта на Околовръстното забива трафика в центъра. Шофьорите, непознаващи Хасково, се лутат през целия град. За това сигнализираха възмутени читатели на Haskovo.net.

    Репортерска проверка по маршрута показа, че това отговаря на истината. На кръговото до Технополис има поставени временни табели, отклоняващи движението за Кърджали и Маказа вдясно по бул. “Съединение”. На следващото кръстовище обаче – до Цигарената, никакъв знак не показва на водачите накъде да тръгнат, за да поемат към Кърджали. На следващото кръстовище – до автогарата, също няма никаква указателна табела. Такова е положението и на следващите – до Военния клуб, както и на кръстовището на бул. “Съединение” с “Раковски”. Указателна табела няма и на светофарите до Зеленчуковия пазар.

    Така чужденци, както и български шофьори, които не познават Хасково, се лутат из целия град в опит да се измъкнат от капана.

    Указателни табели за Кърджали и Маказа има на кръстовището на бул. “Васил Левски” и “Илинден”. “Проблемът обаче е как да се стигне дотам. Явно на кръстовището с Цигарената чужденците трябва да хвърлят боб, за да познаят, че трябва да завият наляво”, коментираха иронично читатели на Haskovo.net.

    Късмет имат румънците, които се доверяват на навигацията в колата си, вместо на табелите по пътя, защото тя наистина ги прекарва през целия град, но поне не се лутат из Хасково в опити да налучкат посоката.

    За няколко минути на кръстовището до Цигарената оттам към центъра минаха поне десетина автомобила с чужда регистрация, показа репортерска проверка. Сред тях имаше и много коли с турски номера.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Ти
      Типично
      20 -1
      11:42, 23 авг 2018
      Нищо неочаквано и ново. Господата с табелите само отбиват номера.
    • 2
      Jo
      John
      6 -8
      12:48, 23 авг 2018
      нимойте да са косите, всички пътища водят към Рим!
    • 3
      А.
      А.Войнов
      5 -2
      15:17, 23 авг 2018
      Това ефективно и лесно може да се регулира с 3 (три) табели. Една на на "детелината" на пловдивско шосе, която да насочва потока към града. Една на Бетрана, да сочи към Бул В Левски и една горе на инфарктното кръгово, което да сочи към Орфей. Оттам към Бул Илинден и оттам по Кърджалийска. На Илинден и Кърджалийска си има постоянни табели, така че там нищо не трябва да се прави.

    Още новини

    Последни новини