От х:

Днес в x:

48 нарушения при 146 проверени автомобила в спецакция на КАТ

    48 нарушения на Закона за движение по пътищата са констатирани за два дни в Хасковска област по време на стартиралата спецакция на КАТ с акцент проверки на камиони и автобуси. Това съобщи за Haskovo.net началникът на звеното към МВР главен инспектор Димо Чобанов.

    Проверените са 146 моторни превозни средства и 234 души. За нарушенията са съставени 43 фиша и 5 акта. Съставени са и 3 акта по Закона за българските лични документи. Конфискувани са и 88 кутии цигари без акцизен бандерол.

    Специализираната полицейска операция се провежда във всички държави-членки на европейската организация на службите на Пътна полиция - „Тиспол“. Тя стартира в понеделник /23 юли/ и ще продължи до неделя /29 юли/. Обект на проверките са предимно камиони и автобуси. Униформените проверяват валидността на застраховка „Гражданска отговорност”, както и за наличието на винетен стикер за ползване на републиканските пътища.

    Изводите от предишни подобни операции сочат, че основните причини за възникналите инциденти с участието на товарни автомобили и автобуси са неспазване на времето за почивка от страна на водачите, превишаване на скоростта, употреба на алкохол и упойващи вещества, превоз на необезопасени товари, както и претоварването на автомобилите.

    Целта на акцията е да се намалят тежките инциденти, причинени от неизправни тирове и заспали зад волана шофьори. В нея са включени и служители на криминална и икономическа полиция.

    В ранния следобед днес патрул на Пътна полиция проверяваше преминаващите автомобили по пътя Хасково – Димитровград. Инспектираните за кратко време два камиона – пловдивски и хасковски се оказаха напълно изрядни, както и водачите им. Двамата шофьори бяха изключително стриктни и веднага показваха пълен комплект от документи. Сред санкционираните се оказа хасковлия, шофиращ лек автомобил без включени светлини.

    Докато траеше проверката, на метри от полицейския патрул, водачи на автомобили правеха забранен завой по ремонтирания участък в посока към Димитровград. Много от шофьорите пък се лутаха по трасето и спираха да питат за посоката – едни за Турция, други за Пловдив и София.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      00
      001
      10 0
      22:14, 25 юли 2018
      Всичкото хубаво ама защо това не е всеки ден а само на два три месеца за по една седмица?????!!!!! Полицаите трябва да са на пътя 24 часа на ден седем дни в седмицата 365 дни в годината!!!!!!!!!
    • 2
      Ре
      реалист
      3 -1
      02:30, 26 юли 2018
      А, това че някой не си е платил глобата към КАТ, демек държавата, броите ли го за тежко пътно нарушение???
    • 3
      те хубаво проверяват ми тех кои ги проверява като половината са алкохолици особедно тез нат 40 ,,,...колите им без никакви документи било гражданска или винетки те по облаците ли карат или са богопомазани джендарите във униформи

    Още новини

    Последни новини