От х:

Днес в x:

Сетивност - провокация за повече сетива и интелект

Реминисценции от древността на Симеон Тодев, една нова книга с многозначително заглавие „Хуйку" и абстрактни провокативни пластики на Васил Маргаритов предлага тази вечер галерия „Форум"

Пригладнелият за културни събития хасковски ценител може да очаква една обещаваща вечер. В 18 часа е откриването на изложбата „Сетивност", което ще събере трима така различни творци.

Симеон Тодев показва най-новите си платна. Приятно ексцентричен, както винаги, той е подготвил и интелектуална задачка с понижена трудност. В аванс за тематиката – платната ни пренасят в едно друго време-пространство, изпълнени с живописни проблясъци и препратки към античността , еднакво насочени към сетивата и интелекта.







Пластиките на Васил Маргаритов са едно фино предизвикателство към зрителя. Абстрактната изчистена форма върви с топъл материал; металът е получил визия на природна форма.



На откриването на „Сетивност" ще бъде и Любен Дилов-син. Той ще представи новата си книга „Хуйку" (не хайку). Добре познати приказни сюжети, пародийно пресъздадени с оглед на съвременната действителност – и това очаква сетивата ни - от 18 часа във „Форум"



Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини