От х:

Днес в x:

Бареков и Любен Дилов-син се подкараха задочно в ефир

Пасе композе

Евродепутатът Николай Бареков и новият говорител на "Български демократичен център" (БДЦ) Любен Дилов-син влязоха в задочен спор в сутрешните студиа на националните телевизиии за случващото се в коалицията.

 Любен Дилов-син бе избран за говорител на БДЦ, а Николай Бареков оттегли подкрепата си към парламентарната група и подаде оставка като председател на коалицията "България без цензура".

"Тази парламентарна група трябва да бъде в опозиция, само че те не гласуват по този начин", коментира евродепутатът Николай Бареков случващото се в "Български демократичен център" (БДЦ).

"Реформаторският блок се държи повече като опозиция, отколкото БДЦ", каза Бареков пред бТВ и описа как се взимат решенията в коалицията: "Как се гласува - който е в повече, и останалите се съобразяват с него."

"Тези хора гласуваха "за" тези реформи в МВР. На следващия ден се появява по медиите: "Бареков подкрепи Цветанов". Откъде-накъде? Държа да кажа, че не съм напуснал ББЦ, тя има шестима депутати. Без нас тази група няма да съществува. Ако тези депутати решат под някаква форма да се присламчат към това управление, тази партия умира. Днес предстои да обсъдим бъдещата политика на групата в парламента", каза още той.

Така и не стана ясно как ще гласуват депутатите от БДЦ при бъдещите решения на Народното събрание, като Бареков на няколко пъти призова те "да гласуват по съвест".

"Каракачанов преговаряше с Валери Симеонов за сближаването на ББЦ с неговата партия. Ако това беше станало, сега щяхме да имаме 50 депутати, а нямаше да сме жалки", каза Бареков и допълни, че всички са "жалки" в сравнение с броя депутати на ГЕРБ.

Бареков напусна студиото на бТВ при включването по телефона на Любен Дилов-син, заявявайки че не иска да влиза в пряк диалог с него.

Любен Дилов-син обвини Бареков, че "когато получи отказ от Борисов за нещо, веднага тича до най-близкия сайт да се пише опозиция".

По-рано, пред Нова ТВ, Дилов каза, че коалицията се "управлява като телевизионно предаване, което доста зависи от темперамента на водещия си".

"Ако по време на избори това е удобно - тогава лидерите дърпат влака, когато се влезе в сериозен режим, не може вече да бъде по този начин. Не може да научим от телевизора, че се сгодяваме за Радан Кънев и ще правим опозиционен блок", коментира той.

"Парламентарната група на БДЦ няма да се разпадне и това е абсолютно сигурно. До февруари партията ББЦ трябва да реши как ще се управлява", увери Дилов.

"До този момент не съм видял Христо Ковачки да се меси, да се произнася за гласуване, политики и т.н.", коментира Дилов как депутатите на Христо Ковачки от "ЛИДЕР" гласуваха заедно с ГЕРБ и ДПС за спорните пенсионни промени в парламента.

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини