От х:

Днес в x:

Куркински спал в театъра преди премиерата си в Хасково

"Златна мина" на Ст. Л. Костов ще представи на хасковска сцена утре вечер Мариус Куркински. Освен като режисьор той се представя в постановката и като сценограф. Художник по костюмите е Цвета Маринова. В плеадата от деветимата актьори, които ще участват в първата постановка са местните актьори Стефан Цирков и Светла Рудева.



Началото е в 19.00 часа, а билетите са на цена от 7 и 8 лева. Това е второто представление на Мариус Куркински извън София. По времето докато той репетира в Хасково, е живял в театъра. " Обичам да се затварям в театъра, защото целия живот е театър. Избрах да живея в храма на Мелпомена, за да затрия разликите между театъра и реалния живот и да се потопя изцяло в работата си", обясни ексцентричното си решение да домува в театъра на пресконференция пред медиите актьора и режисьор Мариус Куркински.



В текста на Ст. Л. Костов "Златна мина" предизвикателство за Куркински е било по-дълбокото взиране в проблема родители-деца. "Въпреки, че не съм родител, си позволих да поставя въпроса за нишката във взаимоотношенията между поколенията в едно семейство, като страничен наблюдател смятам, че в нашето общество напоследък тези връзки се късат", коментира още Мариус.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини