От х:

Днес в x:

12 °C

Новогодишна торта венец

Новогодишна торта венец

Необходими продукти

Начин на приготвяне

Маслото със захарта за блатовете се разбива много добре. Едно по едно се добавят 5 жълтъка при непрекъснато биене, прясното мляко, в което е разтворен предварително бакпулвера, лимоновия сок и кора.

Накрая постепенно се разбърква и с брашното. Белтъците се разбиват отделно на пухкав сняг и се добавят внимателно към останалата смес.

Цялата смес се изсипва с намазнена и набрашнена тава или форма с дупка в средата. Изпича се в предварително загряна умерена фурна и се реже на 2 отделни блата. И двата блата се поръсват с нарязани смокини и и малко портокалови корички от сладко.

За крема в съд на водна баня се разбиват до побеляване 4 яйца с 1 ч.ч. захар и се добавя какаото. Сместа се бие на котлона, докато заври. Сваля се от огъня и се бие, докато се охлади.

Отделно се разбива останалото масло с 3 с.л. пудра захар и двата крема се смесват внимателно, лъжичка по лъжичка. Ароматизира се с есенцията.

В поднос сложете единия блат със смокини, намажете обилно с крема, сложете втория блат и покрийте с крем цялата торта. Поръсете със смлени орехи, прилепете джинджифилови бисквити или меденки или направете друга украса по избор.

Източник: gotvach.bg

Последни новини