От х:

Днес в x:

Арест за трима, обрали мигранти от Иран

Трима души -двама от Любимец и харманлиец са в ареста за грабеж на мигранти, съобщиха от полицията в Хасково.

Мъжете на възраст 58г, 43г и 27г са претарашили двама иранчани, минали държавната ни граница незаконно, през октомври миналата година.

Отначало българите приютили чужденците в къща в харманлийското село Браница. Ден след това обаче ги отвели в гориста местност край с.Богомил, което се намира на границата до Тополовград,

ограбили ги зарязали. След като натупали яко чужденците, българите им задигнали наличните 11 000 евро, става ясно от разказите на потърпевшите през полицията.

Двамата любимчани са с прокурорска мярка на задържане. Те и автомобила, който са използвали за извозване на мигрантите са разпознати от тях. В момента чужденците са настанени

Регистрационно -приемателния център в Харманли. По случая срещу обирджиите е образувано досъдебно производство за отнеме чужда вещ със сила и заплахи. Ако вината им бъде доказана ги грози от лишаване от свобода от три до десет години. 

 Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    А
    а
    6 -1
    14:30, 23 апр 2018
    а защо не ги награждават че са неутрализирали опасни терористи преминали незаконно границата ,а ги съдят?колко затвор ще получат иракчаните за незаконното преминаване на държавната граница с цел терористична дейност?
  • 2
    Ба
    бате Ж
    5 -1
    14:31, 23 апр 2018
    Трябвало е след като са им взели парите да ги наритат здраво и с шутове обратно през границата!!!
Последни новини