От х:

Днес в x:

Първокласници от „Смирненски“ изпратиха букварчето заедно с Хайгашод Агасян

    Възпитаниците от 1Д клас на хасковското училище „Христо Смирненски“ изпратиха букварчето и поеха в света на буквите и омайната българска реч след емоционална среща с един от най-добрите приятели на малките и по-порасналите деца -композиторът Хайгашод Агасян.

    В камерната зала на театъра малчуганите изнесоха концерт и представиха в сценичен вариант хумористичната поема на Асен Босев “Кирчо пред съда“. След като показаха пред родителите и гостите на тържеството, посветено на факта, че са изучили вече всички букви и могат да четат,какво са научили, подготвени от своите учителки, малчовците получиха подаръци за усърдието си. Освен с книжки с български народни приказки, родителите им ги изненадаха и със срещата с Хайгашод Агасян.

    Съвместният концерт на големия композитор и първокласниците от хасковското училище започна и завърши с емблематичната му песен, любима на няколко поколения- “Хей, приятелю, здравей!“.

    Децата танцуваха на сцената заедно с новия си приятел, а той им подаряваше рефрени от още хубави свои песни, които запяваха не само децата, но и техните майки и баби.

    Първолаците получиха поздрав от ръководството на училището за напредъка си в знанието, а директорът на школото Венко Точевски подари няколко забавни игри на класа с пожеланието към децата  да си помагат и занапред като екип, и както се учат заедно, така и заедно да се впускат в забавленията.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини