От х:

Днес в x:

Инвалиди на изнервена опашка за безплатни винетки, старите важат до днес

    Огромна навалица се образува днес в коридора на Социалната служба в Хасково. Опашката бе за безплатни винетки за инвалиди. Днес е последният ден, в който са валидни старите стикери.

    “Абсурдна организация. Няколко гишета стоят празни, а всички ние сме се струпали пред една стая. Опашката върви мудно, чакането е убийствено”, протестираха хората.

    На място дойде шефката на социалната служба в Хасково Петя Ангелова, за да успокои страстите. Тя обясни, че проблемът с бавното обслужване идва от хартиения регистър, в който трябва да се вписва номерът на всяка винетка, аккто ида се положи подпис на получателя. “Регистърът е само един, затова не можем да отворим други гишета, които да ви обслужват”, обясни социалната шефка.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (16)

    • 1
      Og
      ogi
      27 -6
      11:48, 31 яну 2018
      Дали на всички се налага утре да пътуват извън границите на града! Каво е това бързане, ако трябваше да си я закупят дали щяха толкова да бързат! Да ме извиняват всички, които чакат и са с някаква степен инвалидност, но институцията няма вина за правилата спуснати от съответно Министерство /в случая Агенция за социално подпомагане/
    • 2
      Ve
      Verato
      4 -7
      12:36, 31 яну 2018
      Вече втори път ме връщат за извършване на проверка в ТЕЛК Струва ми се че служителките лъжат и заблуждават нагло
      • До
        до verato
        12 -2
        13:17, 31 яну 2018
        Не, не лъжат, а просто проверяват, тъй като има много фалшиви телкове и после служителят трябва от своята заплата да възстанови сумата
    • 3
      Iv
      ivan
      16 -3
      12:53, 31 яну 2018
      Може би не си запознат, но не всички инвалиди живеят в град Хасково ... някои живеят в околните села и за да пътуват до Хасково им е необходима кола, а тя се нуждае от винетка. В белите страни чиновниците улесняват живота на хората, в България е точно обратното ... създават затруднения, висене по опашки и т.н. (не обвинявам само чиновниците от Хасково - но не пречи да има столове, номерца и организация някой предварително да погледни документите и да не се бави работата на гишето)
    • 4
      Об
      Обективно
      13 -5
      13:02, 31 яну 2018
      Дайте сега дружно всички да поздравим Ангелова,че се е сетила и станала,и напрегнала,та да иде да успокои страстите!!!Пълен смях,та там скандалите са ежедневие,а тя си седи кротко и тихо,сега заради уважаемите журналисти се е напънала,че станала!Там са за една скрита камера,много резил може да се покаже,най-вече как се държат към хората с увреждания!
    • 5
      15
      157 КАЗА
      13 -2
      13:05, 31 яну 2018
      А защо се раздават винетки а не им се преведат пари да си закупят такива и после да представят фактура???????? На мен ми изписват слухов апарат на всеки пет години и процедурата е точно такава !!!
    • 6
      By
      bydlo
      10 -9
      13:42, 31 яну 2018
      Гледам тия снимки и на тях няма инвалиди а, просто хора с присъщият за възраста телесен упадък ...
      • А.
        А.В.
        14 -3
        14:30, 31 яну 2018
        А ти как разбра от снимките, да не си екстрасенс? Инвалиди или както е правилно Хора с увреждания, не са само тези с липсващи ръце и крака!
      • 00
        001
        18 0
        14:34, 31 яну 2018
        Ти какво разбираш под инвалид????? Непременно ли трябва да изглеждат безпомощни за да бъдат инвалиди????? Инвалиди са хора с над 50% слухозагуба хора с онкологично заболяване хора с над 50% загуба на зрението !!!!!! Тези хора са пълноценни граждани на тази държава -а твоята представа за тях е абсурдна!!!!!!!
      • By
        bydlo
        3 -1
        19:56, 31 яну 2018
        Под инвалид (какъвто съм и аз) разбирам човек с увреждане в работоспособна възраст получаващ обезщетение във вид на инвалидна пенсия.
        А във ваше лице виждам хора в неработоспособна възраст получаващи за това обезщетение във вид на пенсия за стаж и възраст.

        Какво правите вие там на тая опашка? Че и големи приказки на всичкото отгоре......
    • 7
      12
      1233
      7 -5
      13:59, 31 яну 2018
      Всеки чака последния момент,после бързат...Все пак винетки се издават на всеки,за което няма срок.Ще си ги вземете бе хора,няма как всички наведнъж..Вярно е,че се бавят нещата понякога,но ако видите колко много грешки има при попълването,лошо ще ви стане...Нормално процедурата трае 15 минутки!
      • Na
        Nataliua Slavova
        6 0
        15:59, 31 яну 2018
        Винетки се дават от 20.12.2017г.,но.....опашките не стихват и все има проблем.Вече писах,че миналата седмица приеха документите,ама системата им се сринала.А да не говорим за системата мой човек или колежка.Няма промяна в нито едно отношение в социалните.
    • 8
      Ев
      ЕВРОАТЛАНТИК
      11 -3
      16:15, 31 яну 2018
      В нашата държававъв всеки отрасъл нещата стоят така Това е така защото в държавата цари тотален хаос и безхаберие като почнеш от дондуков -1 и стигнеш до най мизерната коптора на циганетата в република Идете в република там всеки втори е инвалид по документи но иначе е здрав като пръч Но не се отчайвайте такива са екстрите на демокрацията за която вдигахме двата пхръста и крещяхме до посиране сдс сдс сдс сдс
    • 9
      Вс
      Всичко
      2 0
      10:38, 3 фев 2018
      Всичко в нашата страна е направено да се разкатае здравето на хората. В социалните институции не съществува понятието организация и промяна. Знаят се всички инвалиди, по име , адрес и всичко каквото им трябва, но тази информация не се ползва. Попълват се от инвалидите анкети, молби, заявления, декларации. Те не са хората които може да проверяват Решенията на ТЕЛК. Какво пречи на г-жа Ангелова, да направи един график за получаване на винетките. Тези които са на хора с по-тежък случай, да се раздават по адреси. Нали има служители, които са на райони. Социалната дейност е много специфична. Вярно, че заплатите им са ниски, но кажете на кого дават високи заплати. Но работата трябва се върши. Който не е доволен да напусне. Има много, които чакат и са готови и на тези заплати. Но инвалидите не бива да се наказват по този начин. Има много начини за справяне с проблема. Но не бива така.
    • 10
      Qw
      qweqwe
      1 -1
      15:33, 3 фев 2018
      Първо хората които работят в отдела са малко, второ винетките които се раздават са около и над 3000 от тях 500 да са с тежка форма на инвалидност, трето всеки трябва да се подпише в дневника който дневник след това копия от нето отиват в пътното, четвърто заплатите са ниски и никой няма мотивация, пето ако си мислите, че има хора готови на тези заплати жестоко се лъжете, няма как да се знаят всички инвалиди и техните потребности (някой нямат коли, други не искат да се възползват), шесто отношението на някой клиенти към служителите е под всякаква критика, като съм чакал на опашките съм се наслушал на какви ли не обиди към служителите които няма никаква вина.За заплатите които получават и в средата която работят много добре си вършат работата. Това едно обективно мнения на човек чакаш на опашките.
    • 11
      Ко
      Колко
      1 -1
      10:16, 4 фев 2018
      Колко ти е обективно мнението то се вижда. Знаеш колко са инвалидите и дори в тежка форма. Ти си човек отвътре и се опитваш да отклониш вниманието от истинското положение в социалното ведомство. Как няма да има критика, като виждаме неразбориите. Как ще си като чакаш цял ден и този инвалид, кой с болка, кой с друга нужда е принуден да стои в среда неблагоприятна за него.
    Последни новини