От х:

Днес в x:

Подпорна стена ще пази от кладенците до Ябълково по проект на областния

Изображение 1 от 2

    2018 г. ще започне за областната администрация на Хасково с полезно начинание. През годината ще бъде даден старт на 3-годишен проект за строежа на подпорна стена по десния бряг на р. Марица между селата Ябълково и Вулкан. На това място се намират кладенците, от където идва водата за част от Хасково. С предстоящото начинание започна заключителната си годишна пресконференция областният управител на Хасково Станислав Дечев.

    Работата, която трябва да се свърши покрай Марица, е продължение на усилията ни и през настоящата година, така че тя може да бъде посочена в равносметката за 2017, посочи Дечев. Губернаторът обясни, че с1,3 млн. евро ще бъде издигната подпорната стена, която трябва да укрепи свличащите се брегове на реката между двете димитровградски села. След премахването на острови, образували се в реката и довели до нейното изместване, и изграждането на бетонното съоръжение, освен, че ще бъде защитена вододайната зона, ще бъдат предпазвани от заливане стотици декари земеделски площи и жп линията, посочи Дечев. Областната администрация е осигурила финансирането по проект по линия на траснсграничното сътрудничество с Гърция. От българска страна на Хасковска област партнират областите Кърджали, Благоевград и Смолян, а от гръцка – Източна Македония и Тракия. Стойността на целия проект е 11,5 млн. евро.

    А иначе – 2017 година областният управител Станислав Дечев изпраща в професионален план, като година без особени сътресения, най-тежка в началото си заради трудната зима, която застигна региона.

    Губернаторът отчете като сработила схемата за обединяването на информационния поток от всички институции в Областна администрация и разпределянето на задачите пак оттам, заради по-добрата координация по време на големия сняг през януари.

    Като добре свършена работа на своята администрация Дечев отчете и съдействието за прехвърлените няколко имота от държавата на общините. През изминаващата година Харманли получи три имота, Димитровград – един, а Математическата гимназия в Хасково терен за изграждането на екологична класна стая.

    2017 година ще се започни и с най-динамичното строителство в хасковска област през последните години и най-много реализирани инвестиции. „Заработиха няколко завода, мина подготовката за старта на още. Хасково става все по-привлекателен за инвеститорите регион.“, отбеляза Станислав Дечев и подкрепи още веднъж думите като напомни, че през 2018 година ще заработи още едно предприятие в Хасково. То ще е в района на ХИММАШ и ще работи в зоната на леката промишленост. Инвеститорът предвижда откриването на над 100 работни места.

    Като добре свършена работа той посочи и инфраструктурните проекти и средствата, които вече са реализирани или предстои да бъдат инвестирани в региона за ремонт на пътища. Като важен момент той отбеляза ремонта на пътя между Хасково и Димитровград и възстановяването на мантинелата по трасето.

    В равносметката си за изминаващата година областният управител не пропусна да отбележи като една от най-ползотворните и харесвани от него инициативи създаването на Младежкия съвет за иновации. Той отбеляза получените идеи от представителите на учениците от региона като изключително интересни. „Младите хора мислят различно от нашето поколение, иновативно, затова и много от идеите, които ни дадоха много ни харесаха и ги реализирахме“, подчерта Дечев и посочи, че тепърва работата на Младежкия съвет ще се разгръща, а той ще подкрепя креативността на младите хора.

    2017 година е успешна и в благотворителните каузи. Тази година областният управител подкрепи кампанията за Повече деца в България. Сумата, събрана от базарите в областната администрация, в хасковското училище „В. Левски“ и училище „Хр. Ботев“ – с. Карамнаци, които също подкрепиха каузата на областния управител, и сумата, набрана от Коледния бал на губернатора с участието на местния бизнес, е 8 605 лева.  

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (7)

    • 1
      Uf
      Ufff praznoto
      20 -7
      15:43, 22 дек 2017
      Най-вече мантинелата...тцтц. Нямам думи, като няма какво да се каже просто се спестява безсмислено дрънкане. Важното е да се говори да се нарежда...
    • 2
      Др
      дрън дрън
      18 -8
      16:18, 22 дек 2017
      Уф, че забравихме за него... Има мед и ще иска да яде от кошера областния ! Кой господине дечев скри за мръсната и вредна вода от Хасковлии!! Колко време ви трябва на вас управляващи да ни отговорите !
    • 3
      АД
      А добро утро
      17 -3
      18:02, 22 дек 2017
      Заглавие "ребус". От какво ще пази подпорната стена кладенците? Село Вулкан в областта няма! От кога областния стана проектант/от текста на заглавието/?
    • 4
      Зн
      Знаещ
      15 -4
      18:34, 22 дек 2017
      Той никога не е бил проектант...извадка от биографията му"....Станислав Дечев е на 41 г. Има магистърска степен по автоматика и системотехника от пловдивския филиал на Техническия университет в София."""". Нерде Ямболq нерде Стамбол...Системотехника и ВиК или хидроинженер....Поредното изхвърляне и даване пари на вякъра...
    • 5
      Ма
      мастикаджия
      12 -4
      20:54, 22 дек 2017
      Прав си ,Знаещ.Така е .От Пловдив е диплома му.Но си вземаше изпитите в кафето отсреща.Не знае къде е входа на университета.Умно е момчето и умно гледа! Баси!!!!
    • 6
      Ху
      Хулиган
      8 -3
      21:15, 22 дек 2017
      А бе в градския транспорт говорят, че имал хубави снимки в някакви бунгала! Зловредни горски приказки на завистници са сигурно!
    • 7
      Мн
      Много точно
      1 -1
      13:28, 23 дек 2017
      С ”младо” гербери... ахъ и аз чух....

    Още новини

    Последни новини