От х:

Днес в x:

10 съдии от Хасково с награди от ВСС

10 съдии от Районния и Окръжния съд в Хасково са отличени за проявен висок професионализъм и компетентност при осъществяване на Образователната програма на Висшия съдебен съвет. ВСС получи специалната награда на журито за 2017 г. в конкурса „Кристални везни на правосъдието“ на Съвета на Европа. За приноса им в удостояването с тази награда, ВСС отличи със „служебна благодарност и грамота” петима съдии от Районния съд – председателят Пламен Георгиев, заместничката му Даниела Николова и колегите им Павлина Господинова, Нели Иванова и Петър Вунов. Те са участвали като лектори в реализирането на Образователната програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“.

Същите награди получиха и петима магистрати от Окръжния съд. Отличени са двете зам.-председателки Милена Петева и Милена Дечевам както и колегите им Стратимир Димитров, Боряна Бончева и Жулиета Серафимова, също участвали като лектори в реализирането на образователната програма от създаването й през 2014 г.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Не
    Незапознат
    9 -1
    16:43, 19 дек 2017
    И какво излиза?Съдиите са наградени за това че са станали заслужили лектори.''....за проявен висок професионализъм и компетентност при осъществяване на Образователната програма на Висшия съдебен съвет...''След толкова отвоти по емблематични дела и изнасяне на присъди които и не юрист биха възмутили меко казано пляс награда!Преди време бях ги оприличил на престъпен синдикат.Май ще трябва да взема думите си обратно.Ще звучи като обида за такиватаТе биха дали награда за свършена работа като доказателство за добро обучение а не обратното.
  • 2
    Ма
    Марияна
    5 -1
    21:31, 19 дек 2017
    Пълен абсурд.
    Абсолютно безхаберие цари в нашия съд.
    Решенията са спрямо кой колко може да си плати.

    Аз съм потърпевша.

    Бандита който ме заплаши със смърт, се оказа че ми се е извинил и не е виновен.
    • Ка
      Кажи си
      2 -2
      22:45, 19 дек 2017
      Коя си ти ? КОй номер ти е делото ? Кой е бандита, дето те заплашва ? Готова ли си да говориш конкретно, е може да не си казваш името, ако толкова се тресеш от страх.
  • 3
    От
    От Хасково
    2 -2
    04:57, 20 дек 2017
    „Съдии” звучи тъпо и нелепо! Те са лектори, които във времето когато трябва да отсъдят, вземат подкупи. Корумпирани, безочливи, без капка справедливост. Не вярвам в българското законодателство, съд и нищо. Системата е прецакана.
Последни новини