От х:

Днес в x:

“Смърт за България” в Езиковата

С надписи "Смърт за България" и "ДПС победа" осъмна тази сутрин хасковската езикова гимназия. Към тях е изрисуван и полумесец. На другата стена пък е написано "геури".

Това е поредната вандалска проява по сградата на гимназията. През ноември още три хасковски училища бяха нашарени с антибългарски надписи. Езиковата също не бе пощадена – точно до входа на школото бе изписан цитат от Кемал Ататюрк на турски език, който в превод гласеше: "Щастлив съм, че съм турчин". Дни след това други училища в Хасково пък осъмнаха с антитурски лозунги.



При предишното вандалство уведомихме полицията, обадих се дори на БОП (отделът за борба с организираната престъпност), но резултат от разследването, доколкото знам, няма, каза за Haskovo.net директорката на Езиковата гимназия Пенка Делиева.



Учителят по философия в училището Георги Запрянов (на снимката) пък се нахвърли грубо върху журналистите. По думите му това не бивало да се отразява в медиите. Неочакваната истерична атака на Запрянов бе овладяна, с известно усилие впрочем, от директорката на училището.



Стреснатите журналисти пък предположиха, че ако преподавателят си позволява да се държи с тях по този хулигански начин, има голяма вероятност в час да бие учениците си.


В двора на Езиковата пристигнаха журналисти от всички местни медии, дойде и екип на телевизия СКАТ. На място пристигна и общинският съветник от АТАКА Георги Майоров.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини