От х:

Днес в x:

Хасково поглъща Кърджали. Фолкпевицата Валя: Икам да съм министър на културата. Преглед на печата

Хасково поглъща Кърджали, четем в заглавие над главата в днешния брой на "Новинар юг". Сливането на двете области с административен център Хасково се предвижда в новата стратегия за децентрализация, която трябваше да се реализира през тази година, но това едва ли ще стане.

304 лева заплата и нов костюм си гласуваха в Баните, информира в другия челен материал на първа страница изданието. Парите за "работно облекло" на съветниците били от излишъка.

РИОКОЗ: Всички деца от ОДЗ 18 са здрави. Изследванията на 140 малчугани от забавачката на починалия от менингококов сепсис 6-годишен Кирил показват, че няма болни.

Треска за наши имоти в Турция, акцентира на втора страница вестникът. Наследниците на тракийските бежанци масово вадели удостоверения за наследници. По силата на Ангорския договор от 1925 година Турция трябва да обезщети тракийци за изоставените им имоти. Близо век продължава борбата за тези пари, които впрочем Турция признава, че дължи.

Янчо погребан като Кръстника, четем в акцента на криминалната страница. Луксозни возила и късо подстригани мъже с черни очила съпроводили разстреляния собственик на автокъща в Харманли в последния му земен път вчера.

Дърводобивът порязан, пазарът свит до нулата, четем на 4 страница. И гърците не искат нашенски чам, признава шефката на регионалното управление на горите Айнур Ибрямова.

Искам да съм министър на културата, заявява пред "Хасковска Марица" фолкдивата Валя. Думите й са цитирани в заглавие над главата в днешния брой.

Събират анонимно лични данни на деца, четем в челния материал на първа страница. Подробна анкета втрещи родители на деца от СОУ "Васил Левски" в Хасково. Сред въпросите имало и такива за ръста и доходите на родителите, квадратурата на жилището и жизнения стандарт на семейството. В анкетата не пишело кой точно събира тези данни и за какво.

47 млн. лв. инвестирани в пътищата на областта, акцентира на втора страница вестникът. Информацията е от министъра на транспорта Петър Мутафчиев, който вчера бе в Хасково.

Връщат "златния гьол" на Капитан Андреево, четем на трета страница. Само няколко месеца след като беше затворен граничният ветеринарен контрол, е в ход план за неговото възстановяване.

Връщаме антики от Германия, четем още в броя. Става дума за масивна скулптура, задигната от вила "Армира" в началото на 90-те години.

Бързите пари вървят с убийствена лихва, пише в обширен материал на 4 страница. В него се описват лесните кредити и професията кредитен консултант.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини