От х:

Днес в x:

Залавят уличните кучета в Хасково, кастрират ги в мобилна клиника

    Договор с „Ветеринарни практики ЗД“ ООД  за ограничаване популацията на бездомни кучета сключи община Хасково, съобщиха от администрацията. Контрактът ще действа до завършването на приюта за безстопанствени животни и пускането му в действие.

    Мобилната амбулатория на клиниката  е разположена до изградените помещения за приют в бившата ОСМА. Трима лекари започват залавяне на бездомните кучета в Хасково в ранните часове още утре. Те ще бъдат придружени от служители на ОП „ Екопрогрес“.  Общинското предприятие ще координира работата на ветеринарите. Сигнали за безстопанствени кучета  вече се  приемат на телефон 038 62 20 20 , след работно време сигналите се записват от телефонен секретар.

    Животните ще бъдат упоявани със стрелички. След това с автомобил, отговарящ  на изискванията на закона, ще бъдат отвеждани в мобилната амбулатория. Там ще бъдат обезпаразитявани външно и вътрешно,  ваксинирани срещу бяс, кастрирани, чипирани, ще им бъде поставяна и ушна марка.  Обработените кучета ще остават в помещенията на бившата ОСМА за 24 часа, след което съгласно изискванията на закона ще бъдат връщани на местата, откъдето са уловени.

    Освен това лекарите могат да евтаназират кучета при условията на чл 179 ал.3 от Закона за ветеринарно-медицинската дейност – при доказана  агресивност. 

    Ветеринарите ще изготвят и регистър на обработените кучета. Залавянето на животните ще става с възлагателно писмо от общината. За акцията ще бъдат уведомени и хасковски дружества за защита на животните. Ако проявят интерес, те могат да присъстват на акциите по улавяне и обработка на животните, допълват от общината.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (18)

    • 1
      Ен
      ЕНДЕЛКО -ПЪРДЕЛКО
      26 -19
      22:39, 10 юли 2017
      Големи привилегии за тия кучета бе ми такива привилегии нямаха даже активните борци преди 1989 г В България куче и ******* да си Докъде я докарахме с тая демокрация А сред тези лекари няма ли да има ВИЕТНАМЕЦ
    • 2
      Ма
      мастикаджия
      16 -13
      22:41, 10 юли 2017
      Всички кучета в дома на Тенчо Костадинов от по горния коментар
    • 3
      Ma
      MAAVI PARA
      23 -10
      01:17, 11 юли 2017
      Интересно защо ги кастрират, като те не ни ЕВАТ а ни хапят
    • 4
      Ке
      Кенанския Маймун
      16 -15
      04:09, 11 юли 2017
      Куче и Ромлянин да си на тия години - цялата държава начело с Мутрата и 3-те Патриотки се грижи за
      теб , Мильоционерите те пазят като се разхлаждаш на "Сивата вода"
      ....
      а Българите бачкат и пълнят бюджета откъдето хранят :))
    • 5
      Ст
      Стефан
      16 -24
      08:45, 11 юли 2017
      Една филийка хляб напоена с антифриз и готово!Няма... Виж коментара
    • 6
      Чо
      Чобанина
      16 -7
      10:15, 11 юли 2017
      Защо ще ги връщате бе, държите ги 3 дена, който иска да ги осиновява да ги взема, всички са агресивни - ликвидирайте ги
    • 7
      Пе
      Пешо-Тракториста
      8 -10
      10:53, 11 юли 2017
      В днешно време да си куче или *******....баси и Държавата!
      • Пи
        Писна ми отдавна
        4 0
        16:51, 11 юли 2017
        Що бе Пеше, и теб ли искаш да те кастрират?
    • 8
      До
      До коментиращите
      10 -11
      11:29, 11 юли 2017
      Ей мишки много сте отворени срещу кучетата щото са по слаби ,ама държавата всеки ден ви ебе ама ски мълчите щото сте по слаби ...ей тия е българина - страхливо злобно бездушевно човече което може да посяга само на по слабите ... българите си заслужавате съдбата лешове
      • Сп
        Споко
        7 -3
        11:43, 11 юли 2017
        Ще си докараш някой инфаркт не Българино
    • 9
      Чо
      Чобанина
      10 -7
      11:58, 11 юли 2017
      ейпедро, ако те докопам само на кучелюб ше ми станеш. Колко случая има на бездомни песове покрай детските градини и са нападали майките с деца, айсиктирмръсенпедрас си ти
    • 10
      Чо
      Чобанина
      7 -3
      13:38, 11 юли 2017
      Всички бездомни песове да си ги прибира Лозина кучелюбката !!!
    • 11
      Ня
      Някой си
      10 0
      15:00, 11 юли 2017
      Защо недоволствате? Утре ако нападнат някой човек, пак ще плюете общината. Б.аво за решението.
    • 12
      До
      Дора Иванова
      7 -1
      16:47, 11 юли 2017
      Лелеее,наистина нямате мисловна дейност,някои от тук изказващите. Заради ей такива непросветени деградирали хорица страда цяла България . Нали това е целта прост българино:Да се спре изоставянето на животните и да се справим с популацията им.Нема такъв прост народ честно 👽. Нали това искате да няма бездомни?Ето хората са се заели с проблема и вие пак сте недоволни. ДА ВИ КУПЯ ПО ЕДНО ВЪЖЕ ЗА РОЖДЕНИТЕ ДНИ ДА СЕ ОБЕСИТЕ НЯКЪДЕ ЧЕ НЯМА НИКВА ПОЛЗА ОТ ВАС ТУКА НА ЗЕМЯТА. U
    • 13
      Пи
      Писна ми отдавна
      8 -2
      16:49, 11 юли 2017
      Чобани, Мобании тем подобни асковски изверги, толкоз пък ли да не ви е ясно?! Това е най-ефетивния и най-евтиния начин за справяне с популацията на бездомните кучета. ЗАЩО? Първо: Обезпаразитени са и са кастририни, така не се размножават, не сеят болести и не са агресивни, тъй като не пазят женските. То половината от вас сте кастрирани и трябва да го знаете; Второ: Като сте такива перковци, що не отидете да давате филийки с антифриз на тия дето ги размножават тия кучета по вилните зони и в гетото??? Знам защо, защото не ви стиска, тъй като както казахме кастрираните не са агресивни, както при кучетата, така и при хората; Трето: Кастрираните кучета пречат на разселването на новите некастрирани, които ги натирват разни "граждани" от вилите и дворовете си. Кучетата си имат територии и си ги защитават. Ако избиете една популация, до месец - два ще я замени нова такава, тъй като източника на проблема не са кучетата, а хората, които ги отглеждат и развъждат, ако въобще могат да се нарекат хора тия същества.
      • Не
        Не е бързо решение
        2 0
        23:30, 11 юли 2017
        Запознаха ме с мярката в един малък град в съседна република. Мобилна лаборатория всеки месец идва от Истанбул и извършва същото. По улиците обаче виждаш колкото хора толкова и кучета. Не са агресивни и всяко си има територия. Въпреки обработката два пъти годишно безрезултатно се трупат около женските. Отговорно лице от тамошната община споделя, че бройката им намалява значително през зимата поради ограничени хранителни източници. Гледката обаче не е добра - излежават се пред всеки магазин и обект за храна, около всеки контейнер, по автогари и спирки, особено около рибарските кейове там, входовете на училищата. Същото ще се случи и в Хасково, а друго по хуманно решение няма.
    • 14
      Об
      обшинар
      3 0
      20:09, 11 юли 2017
      Чобански уточни коя е тази лозина и от къде е тая кучелюбка

    Случаен виц

    Последни новини