От х:

Днес в x:

Хасковски данъчни в контролните екипи по морето

Съвместни екипи от три служби-НАП, МВР и Митниците ще държат изкъсо търговията по морето.

В разгара на лятото за Черноморието заминават и данъчни от Хасково.

Над 25 000 проверки предстоят от 1 -ви юли до края на туристическия сезон, като основно данъчните контрольори ще следят за отчитането на оборотите от продажбите на стоки и услуги и издаването на касови бележки.

За пръв път през тази година не издаването на касова бележка ще се санкционира с незабавно запечатване на търговския обект. Ще бъде налагани и обичайната глоба. След запечатване, обектите обикновено остават затворени в продължение на 2 седмици, коментираха от офиса на НАП в Хасково.

Приходното ведомство отново ще използва дистанционната връзка на всеки касов апарат със сървърите си, за да открива рискови търговци, чиито продажби значително се различават от обичайните за сезона, мястото и бранша.

Освен хотели, ресторанти, барове, магазини, паркинги и други търговски обекти на мониторинг ще бъдат подложени борси и тържища, които снабдяват хотелите с храни и напитки, допълват от НАП. В проверките, които ще обхванат цялото Черноморско крайбрежие, а не само големите курорти, ще участват и инспекторите на „Фискален контрол“.

От офиса в Хасково напомнят, че сигнали за не издаване на касови бележки и данъчни нарушения могат да се подават на телефона на НАП 0700 18 700 или по електронна поща на infocenter@nra.bg

Haskovo.net  

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини