От х:

Днес в x:

Галерия „Шаренков“ стана собственик на "Романтичен пейзаж" на Лора Маринова

    Картината на варненската художничка Лора Маринова „Романтичен пейзаж“ е вече част от колекцията на Градската художествена галерия в Хасково, съобщи директорът на галериите Татяна Форева. На платното художничката е пренесла едно от любимите си места още от детството си в Морската градина на родния град.

    Откупката е направена днес по време на гостуването на авторката в галерия “Форум“, където Маринова подреди 18 живописни платна от различни свои творчески периоди. Сюжетите са пейзажи и портрети, рисувани в период от 20 години. Това е първата й изява пред хасковска публика. „Представям дълъг период от творчеството си в Хасково, понеже идвам тук за първи път и ми се искаше да създам по-обемна, по-плътна представа за себе си пред хасковските зрители, които не ме познават изобщо“, сподели художничката.

    Централната картина, която открива изложбата, е портрет в портрета. В нея Лора Маринова предава по чувствен начин своята любов и възхищение към родителите си - именития си баща художника Янко Маринов и неговата муза - майка й. Картината е рисувана година след кончината на художника и още прясната емоция на дъщерята от загубата струи през очите на бащата.

    На своите родители варненката посвещава и цялата си изложба, а конкретният повод е 110-тата годишнина от рождението на баща й.

    Изложбата на Лора Маринова в Хасково ще бъде открита тази вечер от 17.30 часа.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини